Lütfen bekleyin..



Aksoy, dereceye girenlere ödüllerini verdi

22 Mart 2017, 22:52 - Okunma: 2019

Batman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon dallarında dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Belediye Konferans Salonunda düzenlenen ödül törenine Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy’un yanı sıra dereceye giren öğrenci, öğretmen ve velileri katıldı.

 

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü, Mehmet Akif Ersoy’u anma haftası ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümü dolayısıyla; şiir, kompozisyon ve resim dallarında yapılan yarışmaya Ortaokul ve Lise öğrencileri katıldı.

 

61 kompozisyon, 178 şiir ve 101 resim olmak üzere toplamda 340 eserin katıldığı yarışmada jüri üyeleri dereceye girecek eserleri seçme konusunda ter döktü.

 

Ödül töreninde konuşan Belediye Başkan Vekili Aksoy: “Devletlerin çöküş sebeplerine baktığımızda büyük istilaların yanında iç karışıklık ve iç huzursuzluklar olduğunu görüyoruz. Biz büyük bir devletin yüce bir milletin mensuplarıyız. Bundan 100 sene önce Kurtuluş Savaşı verdik, bir İstiklal Savaşı yazdık. O zaman, bu kutsal topraklarda, bu cennet vatanda gözü olanlar üzerimize bütün güçleriyle çullandılar. Bizi yurdumuzdan etmek, bu cennet vatana, bu cennet vatanın kaynaklarına hakim olmak için tanklarıyla, toplarıyla üzerimize geldiler. Ama biz 7'den 70'e kadınıyla, erkeğiyle, Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Arabıyla, Çerkeziyle Çanakkale de bir destan yazdık. Daha sonra bildiğiniz gibi bir Kurtuluş Savaşı verdik. Bu aziz vatanda, bayrağımızı dalgalandırmaya devam ettik. Dünya tarihini ve kendi tarihimizi iyi bilmeliyiz ve şuan nerede olduğumuzu iyi kavramalıyız. Bu konuda bilinçli olmalıyız ki, buna karşı tavır geliştirebilelim, mutlu güçlü ve huzurlu yaşayabilelim. Yoksa sonumuz Suriye gibi olur. Savaştan kaçarken feribotların batmasıyla ölen binlerce insan, evsiz yurtsuz kalan insanlar yüreğimizi burktu. Bizim de buna bakıp ders almamamız lazım. Bu ülkede Türk Türklüğüyle, Kürt Kürtlüğüyle, Alevi Aleviliğiyle, Sünni Suniliğiyle gurur duyacak. Çünkü biz her şeyden önce bir olmuşuz, birbirimizle kaynaşmışız. Türklük bizde ırkın değil, vatandaşlığımızın ismi. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Etnik yapımız ve kültürel değerlerimizle gurur duyup saygı duyacağız. Ama mutlu yaşamak için birlik beraberliğimize, devletimize, bayrağımıza saygı duyacağız. Sorunlarımızı kendi içimizde çözeriz. Bu sorunları çözmek için yabancı devletlerin abiliğine, terör örgütlerinin himayesine, hain darbecilerin çabalarına gerek yok. Onun için bu tören çok anlamlı. Ben bu gençlerle çocuklarla gurur duydum. Bu güzel kardeşlerimin o güzel duygularını içtenlikle güzel ifade edişleri, beni gençliğimizle ilgili var olan umutlarımı arttırdı. Ne mutlu ki böyle pırıl pırıl gençler yetiştiriyoruz. Bayrağını, milletini seven gençler yetiştiriyoruz. Onları yetiştiren, öğreten eğitimci arkadaşlarımı ayrıca kutluyorum” dedi.

 

Batman Belediye Başkanlığı’nın düzenlediği yarışmada 1. olan öğrencilere 1000 TL, 2. olan öğrencilere 500 TL, 3. olan öğrencilere ise 250 TL nakdi ödülün yanı sıra hediye paketi ve plaket verildi.

 

Dereceye şu şekilde sıralandı;

 

KOMPOZİSYON DALINDA

 

Sosyal Bilimler Lisesi’nden ‘Karanlıktan Doğan Güneş’ adlı eseriyle Berfin Akıncı birinci,

Gültepe Ortaokulundan ‘Dili Yok Kalbimin’ adlı eseriyle Zeynep KOÇ ikinci ve İbni Sina Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nden ‘Martlardan Temmuza Zaferden Zafere’ adlı eseriyle Kısmet Akyol üçüncü oldu.

 

ŞİİR DALINDA

 

Ziya Gökalp Anadolu Lisesi’nden ‘Çanakkale Zaferi’ adlı eseriyle Gülsüme Gülmüş birinci, Turgut Özal İmam Hatip Ortaokulu’ndan ‘Söz Konusu Vatansa’ adlı eseriyle Firdevs Durmaz ikinci ve Gültepe Anadolu Lisesi’nden ‘Çanakkale Zaferi’ adlı eseriyle Kasım Bak üçüncü oldu.

 

RESİM DALINDA

 

50. Yıl Ortaokulu’ndan Kübra Karakuş birinci, İMKB Pazaryeri Ortaokulu’ndan Mehmet Ali Konuk ikinci ve Kösetarla Ortaokulu’ndan Zilan Erdem üçüncü oldu.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Hayatın Her Alanında Öfkemize Hâkim Olalım” konusu işlen..
Batman'da halka gül dağıtan Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllül..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..
Cuma Hutbelerinde “Gözümüzün Nuru: Namaz” konusu işlendi.

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=