Lütfen bekleyin..



Müftü Erhan'dan yapımı devam eden camiler için hayırseverlere çağrı

23 Mart 2017, 19:44 - Okunma: 2201

Batman merkezde yaklaşık 10 caminin inşaat halinde olduğunu, ibadete açılmaları için işadamları ve hayırseverlerden destek beklediklerini söyleyen Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, cami yapımının sadaka-i cariye hükmünde olduğunu belirtti.

Batman merkezdeki birçok mahalle, ilçe ve köylerde yapımı yarım kalan camiler, işadamları ve hayırseverlerin yardımını bekliyor. Batman merkezde yaklaşık 10 caminin inşaat halinde olduğunu söyleyen Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, camilerin bir an önce bitirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Hızla gelişen Batman'da ihtiyaç nedeniyle yeni camilerin yapımına başlandığını ancak yardımların yetersiz kalmasıyla çoğu inşaat halindeki caminin yapımının yarım kaldığını ifade eden Erhan, camileri bir an önce ibadete açıp halkın hizmetine sunmayı istediklerini söyledi.

Bunun için iş adamları ve hayırseverlere yardım çağrısında bulunan Erhan, cami yapımının sadaka-i cariye hükmünde olduğunun altını çizdi.

Erhan, "Camilerimiz bir şehrin tapu senetleridir. Dolayısıyla inşa etmekle meşgulüz fakat en önemlisi camilerimizde ihya edebilme sürecinin tamamlanmış olmasıdır. İhya edebilmek caminin içini doldurmakla mümkün olur. İnsanlar içerisini dolduracaklar ki camiler ihya olabilsinler. Bunun içinde kalp ve gönüllerin ihya edilmesi gerekiyor. İnsanın kalbinin ve günlünün ihya edilmesi de ancak camiye bağlı bir kalbin ve gönlün olmasıyla mümkün olabilecektir." dedi.

"Camiler ihya eden yerlerdir"

Kalplerin ve gönüllerin ihyası için camilerin olması gerektiğini söyleyen Erhan, "Camide aktarılan hususlar haktır, hakikattir, adalettir ve doğruluktur. İnsani ve İslami yaşama dönük olarak tavsiyelerdir. Kur'an ve sünnet bağlamı çerçevesinde nasıl bir hayat yaşanabileceğini aktaran müftülerimiz, imamlarımız, vaizlerimiz ve müezzinlerimiz bunun için çaba ve gayret gösteriyor. Kalplerin ve gönüllerin ihya edilmesi için uğraşıyor. Cenab-ı Hak bizi topraktan yarattı ama topraktan yarattıktan sonra kainatı ve yeryüzünü ihya edilmek görev ve vazifesini insanoğluna bırakmıştır. İnsanoğlunun da yeryüzünü ihya edebilmeleri ancak kalp ve gönüllerin ihya edilmesiyle mümkün olabilecek. Onun da ihya edilebilir yerler de Kabe'nin birer şubeleri olan camilerimizdir. Bir şehrin sembolleri ve tapu senetleri camilerimizdir." ifadelerini kullandı.  

"Ecdadımız cami merkezli şehirler kurmuştur" diyen Erhan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu gün ülkemizin tüm şehirlerine bakın ana merkezlerini ulu camiler oluşturur. O camilerin etrafında şehirleşmeler başlar. İnşallah üniversite camiimizde hem bilimsel manada fakülde de çocuklarımız, öğrenciler orada kendilerini yetiştirdikleri gibi inşallah kalp ve gönül ihyalarını da cami merkezinden alarak hem maddi hem manevi anlamda kendilerini yetiştirmiş olacaklardır. Bu bağlamda Batman'ımızda yapılmış olan bu külliye camimiz hakikaten hizmet görmesi açısından önemli bir yapımızdır. Bir an önce tamamlamak için gayret ve çabamız sürmektedir."

Batman'da yaklaşık yarım kalan 10 caminin yardım beklediğini aktaran Erhan, "Üniversite camimizle beraber Batman merkezde yaklaşık 10 camimiz inşaatları şu an devam ediyor. Birçok mahallede merkezi alanlarda cami ihtiyacımız olmamakla beraber özellikle Batman'ımızın kenar semtlerinde sonradan kurulan çok hızlı bir şehirleşmenin getirmiş olduğu bir sonuç itibarıyla camilere çok fazla ihtiyacımız var. Nüfusu çok hızlı artan bir şehir olmamız dolayısıyla bu bağlamda da ibadet alanlarımız, camilerimizin, Kur'an kurslarımızın ve insanlarımızın manevi tatmin açısından dolgunluğa erişebilecek olan Kabe şubelerinin olması gerekiyor. Bu konuda eksiklerimiz var. İnşaatı devam eden camilerimiz inşaatları inşallah süratle tamamlanır." ifadelerini kullandı.

"Yapılan camiler birer sadaka-i cariyedir"

Yarım kalan camiler için işadamları ve hayırseverlere seslenen Erhan, "Allah'ın mescitlerini ancak Allah'a ve ahiret gününe iman eden, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imar eder." ayetini hatırlatarak, "Bu çerçeve içerisinde Batman'ımızdaki işadamlarımıza ve  hayırseverlerimize seslenmek istiyoruz; Bu camilerimizin bir an önce ibadete açılıp insanlarımızın hizmetine sunulması gerekiyor. Hiç şüphesiz yapılan camilerimiz birer sadaka-i cariyedir. İnşallah kıyamet gününe kadar hayır kefesinin açık kalmasını isteyen hayır ehli ve hayır sahiplerimiz buralara yardım ederler. Yine onlardan aynı şekilde tamamlanması açısından yardım görmeyi arzu ediyoruz. İstiyoruz ki bu camilerimiz bir an önce ibadete açılsın." açıklamasında bulundu.

Camilerin sadece ibadet yapılan alanlar olarak görülmemesi gerektiğini aktaran Erhan, "Camilerimizin bir bölümü bölgemizdeki çok büyük ihtiyacı karşılayan taziye evleri hemen yanı başında bulunuyor. Kur'an kurslarımızda Kur'an-ı Kerim'in öğretildiği, Peygamberimizin (sav) hayatının aktarıldığı, dini bilgilerin öğrenildiği mekanlar olan Kur'an kursları hemen camimizle beraber bir müştemilat olarak düşünüyor ve yaptırıyoruz. Konferans salonu ve insanlara o mahallenin o bölgenin ihtiyacını karşılayacak olan bir salonun olmasını istiyoruz. Hatta büyük merkezi camilerimizde birer sergi salonlarının olmasını istiyoruz. Bir kütüphanesinin olmasını istiyoruz. 4-6 yaş çocuklarımız için cami altlarında kreşlerin olmasını istiyoruz." diye konuştu. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Batman Şubesi tarafından, siyonist işgal rejimini..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Cihad Önderi Hazreti Muhammed&..
Batman'daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Molla Beşir Şimşek, Tevb..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=