Lütfen bekleyin..



Serada salatalık ekimi zamanı

24 Mart 2017, 20:50 - Okunma: 1984

Yıllardır tarım ve seracılıkla geçimlerini sağlayan Batman'ın Balpınar (Grêsira) beldesine bağlı Yeniköy (Sêgırka) köyünün sakinleri, seralarda salatalık ekimine başladılar.

Tarımla geçimlerini sağlayan Batman merkeze bağlı Yeniköy köyü sakinleri, seralarında salatalık ekimine başladılar.

Yaklaşık 300 hane ve 4 bin nüfusa sahip köyün sakinleri, yıllarca tarım ve seracılıkla geçimlerini sağladıklarını belirttiler.

Birçok köylünün, tapuları olmadığı için devletten hiç destek alamadığını belirten köylüler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden destek istediler.

Köyde seracılık işini yaparak geçimini sağlayan Fesih Tekin, "Köyümüzde her sene bu zamanda dışarıdan aldığımız salatalık fidanlarını serada ekiyoruz. Ekimden sonra yaklaşık 2 ay içerisinde salatalıklarımızdan verim alıyoruz. Böylelikle geçimimizi seracılıkla yapıyoruz. Seracılık işi için bu yıl devlet köylülere biraz destek oldu. Yeni yapılan seralara naylon desteği verdi. Çiftçi seracılığın hakkını yeterince verirse güzel verim alır." dedi. 

Köylülerin genelde serada salatalık ekimi yaptıklarını ifade eden Tekin, "Seralarda en çok salatalıklardan verim alıyoruz. Salatalıklardan verim alınca bunları toplayıp kasa veya torbalara yerleştiriyoruz. Topladığımız salatalıkları meyve sebze haline götürüp toptan satıyoruz. Bazı köylüler de müşterileri olan marketlere satıyorlar. Ama çoğunlukla ürünler halde satılıyor. Geçen sene yetiştirdiğimiz salatalık fiyatları bir lira ile bir lira 20 kuruş arasıydı. Bu sene ise salatalıkları bir lira 25 kuruş ile bir lira 50 kuruşa satabilirsek iyidir." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Milyarlarca insanın güvenli ve temiz su kaynaklarına erişimde sorun yaşadığ..
Batman'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, arı..
Batman'ın Kozluk ilçesindeki arı yetiştiricilerine, "Arıcılığın ge..
Havaların ısınmasıyla birlikte ağaçların ve bahçelerin bakım zamanı geldi. ..
Batman Üniversitesi'nde "Türkiye Yüzyılı Kapsamında Enerji ve Made..
Organik bir ilaç faydası veren, vitamin ve mineraller açısından birçok hast..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=