Lütfen bekleyin..



Kutlu Doğum istişare toplantısı

25 Mart 2017, 21:58 - Okunma: 2109

Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü, Kutlu Doğum Haftası hazırlıklarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü, Kutlu Doğum etkinlikleri için istişare toplantısı yaptı.

Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü, Kutlu Doğum Haftası hazırlıklarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya, platforma bağlı derneklerin temsilcileri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantıda etkinliklerin tarihleri ve yapılan hazırlıklar gözden geçirildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü adına açıklamada bulunan Ercan Ekinci, Kutlu Doğum etkinlikleri hazırlıklarıyla ilgili bilgileri aktardı. Ekinci, Kutlu Doğum münasebetiyle Batman merkez, 5 ilçe ve 22 köyde etkinlik düzenleneceğini belirtti.

Batman merkezdeki Kutlu Doğum etkinliğinin 23 Nisan Pazar günü gerçekleştirileceğini açıklayan Ekinci, Beşiri'de 2 Nisan, Kozluk ve Sason'da 8 Nisan, Gercüş'te 22 Nisan, Hasankeyf'te ise 7 Mayıs'ta etkinlik yapılacağını ifade etti.

İstişare toplantısının ardından değerlendirmelerde bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Tanıtım ve Medya Başkanı Feyzi Aydın, yeni bir Kutlu Doğum ayına ulaştırdığı için Allah'a hamd ettiklerini söyledi.

İstişare toplantısında Batman'ın merkez, ilçe ve köylerinde yapacakları etkinlikleri ele aldıklarını dile getiren Aydın, "Daha önce peygamber sevdalısı halkımıza Batman etkinliğinin 9 Nisan'da olduğunu söylemiştik. Ancak yapılacak referandum seçiminden dolayı bunu 23 Nisan olarak değiştirdik. Bundan dolayı halkımızdan özür diliyoruz. Batman Kutlu Doğum etkinliğinin yanı sıra 5 ilçe ve 22 köyde etkinlik düzenleyeceğiz." dedi.

Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında bazı çalışmalarının olacağına değinen Aydın, sözlerine şöyle devam etti: "Şiir ve makale yarışmamız devam etmektedir. Bu ayın 31'ine kadar devam edecek. Katılımcılarımızdan bir an önce şiir ve makalelerini göndermeleri çağrısında bulunuyoruz. Salavat seferberliğimiz son hızıyla devam etmektedir. Özellikle Batman'da çok yoğun bir katılım var ve bu katılımdan dolayı da halkımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz. 1 Nisan itibariyle Batman'ımızın tüm noktalarına Kutlu Doğum ayıyla ilgili brandalarımızı, afişlerimizi asacağız. Gül dağıtımımız olacak. İnşallah birçok etkinlikle Kutlu Doğum etkinliğine doğru gideceğiz. Bu etkinliklerde bize katkı sunan, yardımcı olan tüm kardeşlerimize, halkımıza şimdiden teşekkürlerimizi iletiyoruz."

"Peygamberimizin sünnetine sarıldığımız zaman kurtuluşa ereceğiz"

Bu yılki Kutlu Doğum etkinliğini "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla düzenleyecekleri bilgisini veren Aydın, "Bu etkinliği düzenlememizdeki amacımız, Peygamberimizin hak ve adalet vurgusunu ön plana çıkarmaktır. Özellikle önümüzde adalete susamış bir toplum olduğu için Peygamberimizin hak ve adalet anlayışına ihtiyacımız var. 2005 yılından beri Kutlu Doğum etkinlikleri düzenliyoruz. Amacımız Peygamberimizin hayatını halkımıza anımsatmaktır. Günümüze baktığımızda gerçekten gençliğimiz, ailemiz, ilçelerimiz, illerimiz ve ülkemiz büyük bir felaket içerisindedir. Biz Peygamberimizin sünnetine sarıldığımız zaman kurtuluşa ereceğimize inanıyoruz. Hak ve adalet yolunda Peygamberimizin adaletiyle hükmettiğimiz zaman inşallah kardeş olacağız, bir ve beraber olacağız, bütün sorunlarımız çözülmüş olacak. Peygamberimizin hayatının tatbikini bu sorunlar için bir merhem, derman olarak görmekteyiz. Bütün halkın Peygamberin sünnetine sarılmasını ve onun hayatını kendisine örnek almasını istiyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=