Lütfen bekleyin..



Vali Ahmet Deniz'den "Kütüphane Haftası" mesajı

26 Mart 2017, 19:55 - Okunma: 1780

Batman Valisi Ahmet Deniz Kütüphane haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Batman Valisi Ahmet Deniz Kütüphane haftası nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı.

Vali Deniz açıklamasında, bilgi çağını yaşadığımız günümüzde bilginin önemi her geçen gün daha da arttığnı belirterek, "Çünkü toplumların geleceği çağdaş bilgilerle donatılmış, araştırmacı ve analitik düşünebilen nesillerden geçmektedir. Bilgiye ulaşmayı sağlayan yollardan biri de insanlara bilgi hazinelerinin kapılarını açan  kütüphanelerdir." dedi.
 
Vali Deniz devamla, kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesi,  bilginin paylaşarak çoğalması, kütüphane kültürünün çocuklara ve gençlere kazandırılması yönüyle kütüphanelerin üzerinde özellikle durmalı ve genç kuşakları daimi ziyaretçisi haline getirmeliyiz. Kütüphaneyle yolu kesişen bir gençlik yetiştirmek, kuşkusuz ki ülkemizin müreffeh yarınlarının teminatı olacağını kaydetti.
 
Bireylerin dünyayı tanıma ve öğrenme arayışlarında ilk başvurduğu kaynak olmasının yanında, araştırma ve sentez yapma çabalarının temel aracı olan kitaplar, yaşam boyu öğrenme sürecinin de ayrılmaz bir parçası oduğuna dikkat çeken Vali Deniz, "Bundan dolayıdır ki kütüphaneler de bir eğitim ve kültür kurumu olma niteliği ile toplumların yaşamında vazgeçilmez rol üstlenmektedir. Bilişim çağının yaşandığı, internet kullanımının hızla yaygınlaştığı günümüzde kütüphanelerin özellikle çocuklar ve gençler tarafından kullanımını sürdürmek; yayınların güncelleştirilmesi, kitap çeşitliliğinin artırılması ve alt yapı eksikliklerinin giderilmesinin yanında okullar başta olmak üzere tüm kurumlar bünyesinde kütüphaneler oluşturmakla mümkündür." ifadelerini kullandı.
 
Batman'da eğitime daha iyi bir nitelik katmak ve toplumun tüm kesimlerine okuma alışkınlığını kazandırılması amacıyla “Batman her yerde okuyor” kampanyası sayesinde birçok etkinliklerin düzenlendiğini belireterek "Bu kapsamda tüm Batmanlı vatandaşlarımızı kütüphanelerimizde okuma ve bilgi edinme ziyafetine davet ediyoruz. Kitapla iç içe bir yılınız olsun. Batman'da çok amaçlı modern yeni bir kütüphane binası kazandırma çalışmalar hızla devam etmekte olup, en kısa zamanda yapım çalışmalarına başlanacaktır." dedi.
 
Vali Deniz açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı: "53. yıl dönümünü kutladığımız Kütüphaneler Haftası’nda en sıcak hanelerin kitaplarla dolu mekânlar olduğunu hatırlatarak, bu anlamlı haftanın bilgi çağının gerektirdiği kitapla ve okumayla olan buluşmalara vesile olmasını, kitaba ve kütüphanelere duyulan sevgiyi artırarak devam ettirmesini diliyorum."

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..
Batman'da adını sık sık ölümlü ve yaralanmalı kazalarla duyuran bölgede..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=