Lütfen bekleyin..



"BAŞARIMIN SIRRI DÜZENLİ ÇALIŞMAK"

31 Mart 2017, 20:08 - Okunma: 3056

YGS'de Batman birincisi olan Cemre Nur Karadeniz, başarısının sırrının düzenli çalışıp, bolca kitap okumak olduğunu söyledi.

Batman'da özel bir kolejde eğitim gören Cemre Nur Karadeniz, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından düzenlenen Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) il birinciliğini, Ahsen Pınar Işık il ikinciliğini, Zeynep Kutlu ise il üçüncülüğünü elde etti.

2 milyon 162 bin 895 öğrencinin ter döktüğü sınavda matematik ve fen bilgisi sorularının tamamına doğru yanıt vererek YGS'de il birincisi olan Karadeniz, büyük başarıya imza attı.

Duygularını anlatan Karadeniz, başarısının sırrının düzenli çalışıp, çokça kitap okumak olduğunu söyledi.

Hedefinin Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini okumak olduğunu belirten Karadeniz, yaşıtlarına da yaptığı tavsiyede düzenli çalışıp, bol bol kitap okumalarını istedi. Karadeniz, "Küçüklüğümden beri düzenli bir şekilde çalışıyorum. Kendimi çok fazla yormuyorum. Az ama düzenli bir şekilde çalıştım ve bolca kitap okuyarak bu başarıyı elde ettim." dedi.

Işık ile Kutlu da duygularını aktararak, hedeflerinin Hacettepe Üniversitesinde Tıp Fakültesi okumak olduğunu dile getirdi.

Öğrencilerinin başarısından duydukları mutluluğu ifade eden okul müdürü Veysel Önal, büyük bir sevinç yaşadıklarını söyledi. Önal, "Batman'da il birincisi olan Cemre Nur Karadeniz isimli öğrencimiz matematik ve fen bilgisi sorularının tamamını doğru cevaplamayı başardı. Ahsen Pınar Işık isimli öğrencimiz ise matematik ve fen bilgisi sorularında bir yanlış yaparak il ikincisi olma başarısı gösterdi. Zeynep Kutlu da matematikten 39 doğru, bir boş ve fen bilgisi sorularından da 37 doğru 3 yanlış yaparak il üçüncüsü olmayı başardı. Batman'da YGS'de ilk 3 sıralamasının kız öğrencilerden oluşması ise büyük bir sevinç oluşturdu." şeklinde konuştu.

Öğrencileri kutladıklarını sözlerine ekleyen Önal, "İl sıralamasında ilk 3'e giren öğrencilerimizin kız çocuklarımızdan olması bölge ve Batman açısından bizleri ayrıca memnun eden bir sonuç oldu. Cemre Nur Karadeniz Türkiye 267'ncisi, ikinci olan Ahsen Pınar Şık ise Türkiye 373'üncüsü, üçüncü olan Zeynep Kutlu ise bin 423'üncü olarak bizleri gururlandırdı. Bu üç öğrencimiz de inşallah Türkiye'nin en iyi üniversitelerine yerleşmiş olacaklar." ifadelerini kullandı. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, eğiti..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=