Lütfen bekleyin..



İdlib'deki kimyasal saldırı Batman'da lanetlendi

05 Nisan 2017, 23:06 - Okunma: 1985

Suriye'nin İdlib kentinde düzenlenen sarin ve klor gazlı saldırı Batman'da kitlesel basın açıklamasıyla lanetlendi.

Batman Düşünce ve İnanç Platformu öncülüğünde toplanan yüzlerce kişi, Suriye'de rejim uçaklarının İdlib'in güneyindeki Han Şeyhun bölgesinde klor gazıyla düzenlediği ve 100'den fazla kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı telin etti.

Atatürk Parkı önünde düzenlenen kitlesel basın açıklamasına Baro Başkanı A. Hamit Çakan, AK Parti İnsan Hakları Başkan Yardımcısı Murat Çiçek, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Sık sık tekbirler getirip, 'Katil Esed Suriye'den defol!' sloganları atan katılımcılar, taşıdıkları pankartlarla saldırıyı lanetlediler.

Basın açıklamasını okuyan Batman Düşünce ve İnanç Platformu Dönem Sözcüsü Lokman Özkan, İdlib'de savaştan kaçan onlarca masum sivilin atılan kimyasal klor gazıyla katledildiğini söyledi.

Özkan, "Küresel güçlerin karar vericileri ölümlerin bombardımanla mı yoksa kimyasal saldırıyla mı olduğunu konuşuyorlar. Savaş haritasının editörleri klavye başında el değiştiren bölgelerin renk değişimiyle meşguller. Haber ajansları en sarsıcı fotoğraf karesini servis etmenin peşindeler. 70 yıldır Birleşmiş Milletler toplanıyor ve bu zamana kadar hak ve adalete dair Müslümanların lehine tek bir karar çıkmadı. Etnisite tutkunlarının stratejisi ölenin diline, rengine, ırkına göre değişiyor." dedi.

"Emperyalist tuzağı görmek gerekir"

İslam ülkelerinde yaşanan acıların Brüksel, Paris, Londra,  Washington ve Tel Aviv'de planlandığını görmezden gelmenin gerçeği görmemek olduğunu ifade eden Özkan, şunları söyledi: "Stratejiler, silahlar ve kararlar onların, boğazımızda düğümlenen acılar, yitip giden canlar ve kaybolan umutlar bizim. Daha fazla insan ölmesin, şehirler yıkılmasın, acılar büyümesin istiyorsak öncelikle emperyalist tuzağı görmek gerekir. Müslüman ülkelerin birbirini suçlaması, Müslümanlar arasında mezhep ya da etnisite kavgalarıyla bir netice alınamayacaktır. Konuşarak çözüm aramak yerine meselelerin kan dökerek çözülebileceğini düşünmek aymazlıktır."

"İslam ülkeleri enerjilerini Müslümanların birlikteliğine kullanmalıdırlar"

Suriye'deki savaşın Afganistan, Irak, Sudan, Libya ve Yemen'de yaşananlardan bağımsız olmadığını vurgulayan Özkan, "Başta Türkiye, İran, Suudi Arabistan ve Körfez ülkeleri olmak üzere sürecin içerisinde olan tüm İslam ülkeleri enerjilerini Müslümanların birlikteliğine kullanmalıdırlar. Siyasetçiler, âlimler, kanaat önderleri, düşünürler, sivil toplum kuruluşlarının öncüleri, yardım kuruluşları, akademisyenler, sanatçılar, yazarlar barışa aracılık eden kelimeleri taşımalıdırlar." şeklinde konuştu.

"Irak'ı parçalayan, Suriye'yi karıştıran elin Türkiye ile İran'ı da karıştırmanın ve kapıştırmanın peşinde olduğu görülmelidir, oyuna gelinmemelidir." diyen Özkan, "Katil Esed'in ve işbirlikçilerinin yaptığı bu vahşi ve canice katliamı lanetliyoruz. Müslüman coğrafyasında kundağa sarılı bebekleri, masum çocukları, sivilleri katleden ve katledilmesine göz yuman tüm küresel ve şeytani odakları da lanetliyoruz. Tüm Müslümanlar için tek çıkar yol Siyonizm'e ve oyunlarına karşı birlik olmaktır." ifadelerini kullandı.

Basın açıklaması yapılan dua ile son buldu. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Siirt'te bir polisi yaralayıp olay yerinden kaçan şahsın aracı Batman&#..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala rengârenk şeker çeşitleri tezgâhl..
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=