Lütfen bekleyin..



'İstihdamda Güç Birliği Protokolü' imzalandı

13 Nisan 2017, 18:43 - Okunma: 3225

Batman İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından Çalışma Hayatında Milli Seferberlik programı kapsamında İstihdamda Güç Birliği Projesi ile kentte istihdamı artırmak, iş gücü piyasasını canlandırmak ve işsizlik sorununa "İstihdamda Güç Birliği Protokolü" imzalandı.

Batman İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından Çalışma Hayatında Milli Seferberlik programı kapsamında "İstihdamda Güç Birliği Protokolü" imzalandı.

Batman İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından Çalışma Hayatında Milli Seferberlik programı kapsamında İstihdamda Güç Birliği Projesi ile kentte istihdamı artırmak, iş gücü piyasasını canlandırmak ve işsizlik sorununa çözüm bulmak amacıyla 12 kurum ve kuruluş ile bazı protokoller imzalandı.

Protokol imza törenine AK Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, kamu kurum müdürleri, oda temsilcileri ve yatırımcılar katıldı.

İŞKUR İl Müdürü Eviz'in açılış ve selamlama konuşmasının ardından söz alan DİKA Genel Sekreteri Altındağ, "DİKA öncülüğünde TRC3 bölgesinde yaklaşık 780 müracaat olmuştur. Bunların içinde Batman en hareketlisi, girişimcisi ve gerçekten inovatik noktada farkındalık yaratan kıymetli projeler üretmiştir. Bu projede 21 bin istihdamdan bahsediliyor. Yaklaşık olarak 1,2 katrilyondan bahsediliyor ve bunlar gerçekten Batman için çok kıymetli çalışmalardır. Böyle bir çalışmada Batman girişimcilik ruhuyla çok güzel noktaya gelecektir. Çünkü hem göç alıyor hem de kendisiyle barışıktır. Sürekli yatırım yapabilen bir noktadadır." dedi.

Ardından konuşma yapmak üzere kürsüye gelen AK Parti Milletvekili Hamidi, Batman'ın Türkiye'nin en genç şehirlerinden olduğunu belirterek, "Eğer ülkemizde yaşanan olumsuzluklar, bu ülkenin önündeki kalkınma engelleri ve bölgemizde yaşanan durumlar olmasaydı bugün Batman Güneydoğu'nun incisi haline gelecekti." ifadelerini kullandı.

Şehirde yapılan yatırımlara değinen Vali Deniz ise huzurla birlikte her şeyin daha güzel olduğunu söyleyerek, "Cazibe merkezleri kapsamında sadece Batman'daki yatırım ofisi üzerinden 164, direk Kalkınma Bankası'na da başvuranlar var, 200 civarında belki biraz daha fazla yatırımcı, 20 bin istihdam öngörerek başvuruda bulundu." şeklinde konuştu.

Batman'ın girişimci bir ruha sahip olduğunu dile getiren Deniz, konuşmasını şöyle tamamladı: "Türkiye'ye karşı yapılan saldırıların birçoğu geçmişten beri yapılıyor. Türkiye ne zaman başını kaldırdı ne zaman kendine gelmeye başladı ne zaman yatırımları büyütmeye başladı birileri düğmeye basıyor. Bunun finalini 15 Temmuz'da hain bir çeteye yaptırdılar. Orada millet olmanın ne olduğunu bir kez daha gördük. Silahınız, tankınız, uçağınız olabilir ki vardı, Saddam'ın da Kaddafi'nin de vardı ama onlar millet olamadıkları için yıkıldılar. Rabbime şükür biz öyle bir milletiz. Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Alevi'siyle, Sünni'siyle, Çerkez'iyle, Arnavut'uyla millet olmak bu. Her zaman 'Gelin.' diyorum, 30 yıldır kan ve gözyaşından başka bir şey bırakmayan bölücü terör örgütü belasını da bu coğrafyadan her beraber silelim."

Konuşmaların ardından en çok istihdam eden yatırımcılara ödülleri verilirken, Batman Valiliği, İŞKUR, DİKA, Batman Belediyesi, BATSO, ESOB, SMMMO, Ticaret Borsası, MÜSİAD, TÜMSİAD, ASKON, MEB, Batman Barosu ile istihdamı artırmaya yönelik iş birliği protokolleri imzalandı.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlayan Batman ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=