Lütfen bekleyin..



Eğitim sorunları görüşüldü

14 Nisan 2017, 22:49 - Okunma: 3053

Batman Valisi Ahmet Deniz, okul müdürleri ile bir araya gelerek kentin eğitim sorunlarını görüştü.

Kentteki okulların müdürleri ile bir araya gelen Batman Valisi Ahmet Deniz, okul yöneticilerine büyük görevlerin düştüğünü vurgu yaptı.

Batman Merkez TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans salonunda düzenlenen toplantıya, Batman Valisi Ahmet Deniz'in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, il milli eğitim müdür yardımcıları ile okul müdürleri katıldı. 

Okul müdürlerine hitaben bir konuşma yapan Vali Deniz, Türkiye genelinde okul öncesi eğitimde okullaşma oranı artışında Batman'ın ilk sırada olduğunu belirterek, bu başarıyı eğitimin tüm kademelerinde sağlanması için gereken çabanın gösterilmesi gerektiğini ifade etti. 

Vali Deniz, "Demek ki biraz çaba ve gayret gösterince ve aileleri de ikna edince mesafe alınabiliyor." dedi. 

Eğitimde gerekli başarıyı elde etmeden gelişmenin zor olduğunu ifade eden Deniz, Batman'ın eğitim durumunun istenilen düzeyde olmadığını belirterek, "İlimizi eğitimde daha iyi yerlere taşımak için 'Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar Projesini' başlattık. Ardından okuma seferberliği başlattık, bu çalışmalar sizlerin de gayreti ile iyi yerlere getirildi. Bu kapsamda şimdiye kadar 50 bin kitap dağıttık. Hedefimiz 200 bin kitap dağıtmaktır. En kısa süre bunu gerçekleştireceğiz. Okullarımızın kütüphanelerini tamamen elden geçirmeyi düşünüyoruz." diye konuştu. 

Deniz, "Milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bir nesil yetiştirmek için öğretmen ve okul yöneticilerine önemli görevler düşüyor. Çocuklarımızın yanlış kişiler tarafından yönlendirilmemesi için gereken çaba gösterilmesi gerekir. Özelikle lise çağındaki çocuklarımızla özel ilgilenilmesi gerekiyor. Çocuklarımız özelikle bu çağda yanlış kişiler tarafından yönlendiriliyor. Geçmişte bu konuda bir takım sıkıntılar yaşandı. Bunların yaşanmamasına dikkat edilmesi gerekiyor." dedi.

Okul müdürlerinin sorun ve talepleri ele alınarak değerlendirilmesinin ardından program sona erdi. 

Vali Deniz yurtta kalan öğrencileri ziyaret etti

Toplantı sonrası Vali Deniz, Ahmedi Hani Anadolu İmam Hatip Lisesi Erkek Öğrenci Yurdu ile Gültepe Anadolu Lisesi Erkek Yurdu'nda  kalan öğrencileri ziyaret ederek, bir süre öğrencilerle sohbet etti. 

Yurt ziyaretleri sırasında Vali Deniz'e İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran eşlik etti. Yurtta kalan öğrencilerle bir araya gelerek sorunlarını dinleyen Vali Deniz, etüt salonunda ders çalışan öğrencilerle yakından ilgilenerek, nasihatlerde bulundu. Vali Deniz, daha sonra Gültüpe Anadolu Lisesi Erkek Öğrenci yurdunda kalan öğrencilerle bir araya geldi.

İnceleme ve ziyaretin ardından Vali Deniz ve beraberindekiler yurttan ayrıldı. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=