Lütfen bekleyin..



Referandum yeni bir anayasa hazırlanmasına vesile olsun!

17 Nisan 2017, 00:06 - Okunma: 1864

Batman'da bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları ve Batman İl Başkanı, anayasa değişikliği için sandık başına giderek oy kullandılar.

Batman'da bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları Aydın Gök, Abdurrahman Cens ile Eyüp Yanaç, HÜDA PAR GİK Üyesi İsa Aydın ve HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni getiren anayasa değişikliği için sandık başına giderek oy kullandı.

Gök Batman merkez Gültepe İlkokulunda 1213 numaralı sandıkta, Cens, Turgut Özal İmam Hatip Ortaokulunda 1336 numaralı sandıkta, Yanaç İMKB Belde Ortaokulunda 1069 numaralı sandıkta, Aydın, Petrol İlköğretim Okulunda 1023 numaralı sandıkta ve Şahin Fatih Anadolu Lisesinde 1360 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Oy kullandıktan sonra açıklama yapan Gök, seçimin, bütün toplum için huzura, adalete, kardeşliğe ve ileride yeni bir anayasaya vesile olmasını diledi.

Gök, "Malumunuz bugün referandum seçimiydi. Anayasa toplumsal mutabakat metinleridir. Dolayısıyla anayasa metinlerinin bütün bir toplumu kucaklaması lazım. Bugün yapılan yeni bir anayasa referandumu değildi. Anayasanın bir takım maddelerini bir de Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi'nin halkın tercihine sunulması olayıydı. Bizim temennimiz inşallah adalet, hak, hukuk üzere yeni, yerli sivil bir anayasanın hazırlanıp toplumun iradesine sunulması olayıdır. Anayasa ismi üzerinde ana, ana bütün çocuklarına sahip çıkandır. Bütün çocuklarını kollayıp sahip çıkandır. Dolayısıyla biz toplumsal mutabakat metni olan anayasanın da bir ana gibi bütün toplumun bireylerini kollayacak, sevecek, merhamet edecek bir anayasa hazırlanması umudunu taşıyoruz. İnşallah anayasa maddelerinin değişikliği olan referandumun toplumun bütün kesimleri için adalet, huzur ve kardeşliğe vesile olmasını diliyorum. Yeni bir anayasa hazırlanmasına vesile olsun inşallah." dedi.

Cens, Yanaç, Aydın ve Şahin ise referandumun huzura, güzelliğe ve adalete vesile olmasını diledi. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..
Batman'da adını sık sık ölümlü ve yaralanmalı kazalarla duyuran bölgede..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=