Lütfen bekleyin..



Batman Kültür Envanteri Projesi hayata geçirildi

19 Nisan 2017, 20:15 - Okunma: 3375

Anadolu ve Mezopotamya uygarlıklarının arasında önemli bir kavşak noktasında yer alan Batman’ın sınırları içerisinde yer alan 1200 kültür varlığı eser, Batman İl Kültür Envanteri Kitabı ve web sitesi ile dünyaya açıldı.

Anadolu ve Mezopotamya uygarlıklarının arasında önemli bir kavşak noktasında yer alan tarihi ve kültürel güzellikleriyle Batman’ın sınırları içerisinde yer alan 1200 kültür varlığı eser, Batman İl Kültür Envanteri Kitabı ve web sitesi ile dünyanın kullanımına açıldı.
 
Batman Valiliği ile Batman Üniversitesi arasında 2015 yılında imzalanan protokolle hayata geçen Batman İli Kültür Envanteri Projesi, Batman ve Çevresi Sosyal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülriz Kozbe’nin bilimsel danışmanlığı ve koordinatörlüğü altında çalışmalarını tamamlayarak, 1200 kültür varlığını içinde barındıran “Batman İli Kültür Envanteri” hazırladı.
 
 Anadolu ile Mezopotamya uygarlıkları arasında önemli bir konumda yer alan Batman için büyük bir eksiklik olan kapsayıcı kültür envanteri, “Batman İli Kültür Envanteri Projesi’yle yayına hazırlanan üç ciltlik “Batman İli Kültür Envanteri Kitabı” bu eksikliği büyük ölçüde giderdi.
 
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde tüm ili kapsayan envanter çalışması alanında bir ilk oluşturmakta olan proje, 22 ay içerisinde tamamlandı. Tespit edilen yaklaşık 1700 adet kültür varlığının 1200’ü, Batman İli Kültür Envanteri ismiyle üç cilt şeklinde kitaplaştırılarak,  Batman ile ilgili temel eser niteliği taşıyan bir kaynak oluşturuldu.
 
Batman’ın tanıtımına önemli katkı sağlayacak olan “Batman Kültür Envanteri Kitabı” “http://batmankulturenvanteri.org/” adresi üzerinden erişime açıldı. Ayrıca Valiliğimizin internetwww.batman.gov.tr/   adresi içerisinde kültür envanteri linki oluşturulmuştur.
 
 
 

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..
HÜDA PAR’ın Seçmeli Ana Dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla..
Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20'ye yakın eserle tanınan Batman..
Batman Üniversitesinde "İslam Ahlakı" serisi kapsamında "Mev..
Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Yerleşkesi Testili Parkta "öğrenci t..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=