Lütfen bekleyin..



Valilikten Zeynel Bey Türbesi açıklaması

22 Nisan 2017, 18:38 - Okunma: 3338

Ilısu Barajı HES Projesi kapsamında baraj göleti altında kalacak Hasankeyf'in en önemli tarihi eserlerinden olan 650 yıllık ve bin 100 tonluk Zeynel Bey Türbesi'nin taşınmasıyla ilgili Batman Valiliği tarafından açıklama yapıldı.

Batman Valiliği, Ilısu Barajı ile sulara gömülecek olan Hasankeyf'te bulunan 650 yıllık Zeynel Bey Türbesi ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, "Hasankeyf ilçesinde Ilısu Barajı'nın tamamlanmasıyla birlikte su altında kalacak olan Zeynel Bey Türbesi, Hasankeyf Yeni Kültürel Park Alanı'na 8 saatte taşınacak. Ilısu Barajı ve HES Projesi Kültürel Varlıkları Koruma ve Kurtarma Çalışmaları kapsamında Zeynel Bey Türbesi'nin, Hasankeyf Yeni Kültürel Park Alanı'na taşınması için çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor. Bin 100 tonluk türbe tek parça halinde 'Hollanda' yöntemiyle nisan ayının sonuna doğru yeni yerine taşınacak." denildi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..
HÜDA PAR’ın Seçmeli Ana Dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla..
Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20'ye yakın eserle tanınan Batman..
Batman Üniversitesinde "İslam Ahlakı" serisi kapsamında "Mev..
Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Yerleşkesi Testili Parkta "öğrenci t..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=