Lütfen bekleyin..



Kozluk'ta Kutlu Doğum Etkinliği!

24 Nisan 2017, 18:17 - Okunma: 1881

Batman'da Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Kozluk İlim-Der tarafından "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Batman'ın Kozluk ilçesinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde, Hz. Muhammed'in insanlığı en güzel şekilde terbiye eden bir mimar olduğu vurgulandı.

Sunuculuğunu Mustafa Tufan ve Servet Doyar'ın yaptığı etkinlik, İsmail Tufan'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Mevlithanların okuduğu mevlidi şerifle devam eden Kutlu Doğum etkinliğinde ses sanatçıları ve kız çocukları tarafından ilahi ve ezgiler seslendirildi.

Etkinlikte katılımcılara hitap eden Kur'an Nesli Platformu Başkanı ve İttihad'ul Ulema Üyesi Mehmet Ali Altun, adaletin hâkim olmayışı nedeniyle insanların canavarlaştığını, hırçınlaştığını, birbirlerine zulmetmeye, birbirlerinin kanını akıtmaya gidecek kadar insanlık sıfatlarından sıyrılmış duruma geldiklerini söyledi.

Hz. Muhammed olmadan hayatın bir anlamı ve tadının olmadığını belirten Altun, "Peygambersiz ve Muhammed'siz bir dünya yıkık bir dünyadır. Peygamber sevdasının haykırmadığı toplumlar ölü toplumlardır. Sevgili Peygamberimiz, Allah tarafından insanlara huzur vermek, saadet ve selamet yollarını açmak için gönderilmiştir. Bu Kutlu Doğum mevlit etkinlikleri Peygamberimizin Allah tarafından almış olduğu misyonu yayma, ihya etme projeleridir. Kardeşliği, vahdeti inşa etmek, ıslah ve inşayı temin etmek için aziz Peygamberin önderliğinde bir yaşantının, bir hayatın temelini atmak içindir." dedi.

"Peygamberimiz, toplumu öz benliklerine döndüren bir ustadır"

Altun, konuşmasının devamında şunları söyledi: "Peygamberimiz insanlığı en güzel şekilde terbiye eden bir mimardır, toplumu öz benliklerine döndüren bir ustadır. O olmadan toplumların ıslah ve inşa olması mümkün değildir. O halde Peygamberimizi anlatmak, onu yad etmek, onu okumak, onu haykırmak her Müslüman'ın ortak görevidir. Şu anda dünyada mazlumlar zulüm altında inim inim inliyor. Mazlumların hakları gasp ediliyor. Çocukların, bebeklerin bedenleri parçalanıyor. Yaşlılar ve zayıf olan insanlar zalimlerin zulümleri altında en dehşetli, en çetin zulümleri görüyorlar. O halde bu zulümlerden kurtuluş çaresini nereden arayabiliriz? Kim bu zalimlerin zulmünden bu mazlumları kurtaracak? Elbette Peygamberimizin getirmiş olduğu o yüce dava, o yüce adalet ve hakkaniyete dayalı olan o sünneti seniyyesi."

"Amacımız hayatımızı Hz. Muhammed'in hayatıyla bütünleştirmektir"

"Bugün Hz. Muhammed'in adaletinin hâkim olmayışından dolayı insanlar canavarlaşmış, hırçınlaşmış, birbirlerine zulmetmeye, birbirlerinin kanını akıtmaya gidecek kadar ne yazık ki insanlık sıfatlarından sıyrılmış durumdadır." diyen Altun, "O halde şu Kutlu Doğum etkinliklerinin amaçlarından bir tanesi Peygamberimizin hayatını hayatımızla bütünleştirmektir. Onun hayat prensiplerini hayatımıza yerleştirmek ve hayatımızı Hz. Muhammed'in hayatıyla bütünleştirmektir." ifadelerini kullandı.

Seslendirilen ilahi ve ezgilerin ardından etkinlik, İttihad'ul Ulema Üyesi Molla Süleyman Bağatır'ın yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..
Cuma Hutbelerinde “Gözümüzün Nuru: Namaz” konusu işlendi.
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, bayram namazı kılıp halkla bayramlaşara..
ALLAH’ın El-Kerim ismi Ramazan Bayramı ile ilgili açıklamalar…

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=