Lütfen bekleyin..



Asıl teşvikçiler yargılansın!

25 Nisan 2017, 20:28 - Okunma: 2489

Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökguz’ün katil zanlılarının ceza almasının ardından konuşan maktul aileleri, kararın bir nebzede olsa kendilerini rahatlattığını söyleyerek, asıl azmettiricilerinde yargılanması gerektiğini söylediler.

Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökguz’ün katil zanlılarının yargılandığı davanın karar duruşmasının ardından konuşan maktul aileleri, asıl teşvikçilerinde yargılanması gerektiğini söylediler.

PKK/HDP'liler tarafından 6-7 Ekim 2014 tarihli saldırılarda katledilen Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz’ün katil zanlılarının yargılandığı davanın karar duruşması dün görüldü. Davada 24 kişiye ceza verildi.

Karar duruşmasının ardından İLKHA mikrofonuna konuşan şehit aileleri, verilen kararın bir nebzede olsa kendilerini rahatlattığını söyleyerek, asıl azmettiricilerinde yargılanması gerektiğini ifade ettiler.

Davaya azmettiricilerinde müdahil edilmesi gerektiğini belirten Hüseyin Dakak'ın Babası Öztekin Dakak, verilen kararın azda olsa acılarını dindirdiğini söyledi.

Dakak, "Verilen karar bir nebze de olsa acımızı dindirdi. Bizim asıl hedefimiz Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Zübeyde Zümrüt ve Gülten Kışanak'ın da bu davaya dâhil olmasını istiyorduk. Defalarca talep etmemize rağmen maalesef davaya dâhil edilmediler. Evladımız gitti, unutamıyoruz. Allah onu kendi katına aldı. Adaleti ben böyle beklemiyordum. Ev sahibi beraat etti. Bir hayvan dahi yavrusu tehlikeye gitmesine izin vermezken Yıldız Doğanay, kendi oğlunu 4'üncü kattan 3'üncü kata sarkıttı. Böyle bir anne serbest bırakıldığı için ben adalete güvenmiyorum." ifadelerini kullandı.

Yasin Börü'nün amcası Mustafa Börü, "Bizler mazlum ve mustazaf insanları sahiplenirsek bundan sonra böyle olaylar yaşanmayacaktır. Karar kısmen de olsa bir rahatlatma yarattı. İlk olay olduğu zaman bu şeklide karar verilmiş olsaydı herkes kendi evladına sahip çıkacaktı. Mahallelerde çukurlar kazılmazdı." şeklinde konuştu.

"Bu suçların asıl müsebbiplerinin bu cezaları almaları gerekir"

Yaşanan olayların asıl müsebbiplerine de ceza verilmesi gerektiğini vurgulan Börü, "Bu suçların asıl müsebbiplerinin bu cezaları almaları gerekir. HDP ve PKK'nin bütün yetkilileri yaşananlardan sorumludur. Eğer onlar bu çocukları kullanmamış olsaydılar şimdi bu mağduriyetler yaşanmayacaktı. Benim temennim, nasıl ki bunlar caydırıcı bir ceza aldılarsa, Selahattin Demirtaş ve diğer parti yetkililerinin tamamı daha yüksek bir ceza alsınlar. Kendilerini bir şey zanneden ve parti üzerinden olaylar çıkartmak isteyen insanlar bunlara bakarak ders alsınlar." dedi.

"Bizler hesabımızı Allah'a bırakmışız"

Riyad Güneş'ın kardeşi Hasan Güneş ise "Karar bir nebzede olsa içimizi rahatlattı. Bunlar bir maşa olarak kullanılıyordu. Bizler asıl teşvikçilerin de yargılanmasını istiyorduk.  Bizler hesabımızı Allah'a bırakmışız. İçimiz çok rahat değil, diğer dünyada bunun hesabı olacaktır." ifadelerini kullandı.

Hasan Gökgöz'ün Babası Mehmet Gökgöz ise adaletin az da olsa yerini bulduğunu ifade etti. 2 yıldır gidip geldiklerini söyleyen Gökgöz, "Beraat edenler de beraat edilmemesi gerekirdi. Burada ki adalet biraz yerini buldu ama biz Allah'ın adaletine güveniyoruz. Onları Allah'ın adaletine havale ediyorum. Buraya gelen veya gelemeyen tüm Müslümanlara teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA) 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..
Cuma Hutbelerinde “Gözümüzün Nuru: Namaz” konusu işlendi.
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, bayram namazı kılıp halkla bayramlaşara..
ALLAH’ın El-Kerim ismi Ramazan Bayramı ile ilgili açıklamalar…

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=