Lütfen bekleyin..



Furkan Seni Çağırıyor programı

07 Mayıs 2017, 16:22 - Okunma: 1748

Batman İl Müftülüğü, Kur'an Kursları yıl sonu programları tertip ediyor. Bu kapsamda Hüseyniye Kız Kur’an Kursu öğretmen ve öğrencileri tarafından “Furkan Seni Çağırıyor” programı düzenlendi.

Batman Kültür Merkezinde icra edilen, Kur’an- ı Kerim tilavetiyle başlayan, Kur’an-ı Kerimin ve Saadet Asrından kesitlerin çeşitli etkinliklerle anlatıldığı programa yoğun ilgi vardı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Turgut Erhan; Kur’an Kurslarımızda öğrencilerimize sadece Kur’an-ı Kerimin okutulmadığını, Hz. Peygamberin (sav) sünnetini, hayatını, itikadi ve ahlaki konuları vatan, devlet, insan sevgisini öğrettiklerini belirtti. 

Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim daima Allah’a sığınma ve güvenmeyi, ahlaklı olmayı, herkese iyi muamelede bulunmayı, herkesin iyiliğini istemeyi emretmiştir.

Furkan; bizi sevgiye, saygıya, fedakârlığa, şefkate, merhamete çağırıyor. Bu çağrıya kulak vererek bütün iş ve işlerimizden hesap vereceğimizi, amellerimize göre hesaba çekileceğimizi unutmamak gerekir. Kur'an bütün insanların muhtaç oldukları en üstün hayat kanunlarını ihtiva eder. Çünkü içindeki hükümler hayata tatbik edilsin diye gönderilmiştir. Bu doğrultuda Allah’ın kelamı Kur’an’a sımsıkı sarılmamız gerekir. Bu öyle bir kitaptır ki kendisine sığınanlar yarı yolda kalmaz. O nu okuyan diller akıllar kalpler hep haz duyar. Peygamber Efendimiz (sav) bizlere şu uyarıda bulunmuştur “ Ben sizlere iki emanet bırakıyorum. Bu iki emanete sımsıkı sarıldığınız müddetçe haktan sapmazsınız. Bunlar Allah’ın Kelamı Kur’an-ı Kerim ve Resulünün Sünnetidir.” Hadis-i Şerif' te buyurulduğu gibi en hayırlı insan Kur'an'ı öğrenen ve onu öğretendir. Emin bir Peygamber olan Muhammed’in(sav) ümmeti olarak bizler bu uyarıları son derece dikkate almalıyız. Çocuklarımıza Kur'an-ı Kerimi okutmalı peygamberimizin örnek hayatını yaşatmalı,  onların maddi yönlerini düşündüğümüz gibi manevi dünyasını da ihya etmeliyiz.

Bugün çeşitli felaketlerle sarılmış insanlığı kurtaracak yegâne kitap Kur'an-ı Kerim dir. Dünya ve ahiret mutluluğumuzun yolunu bize Kur'an çizmiş, Peygamberimiz (sav) yaşayarak örnek olmuştur. Bize düşen bu çizgiden şaşmadan yürümektir.

Bu vesileyle Kur'an Kurslarımıza şimdiye dek emek veren ve bundan sonra da maddi manevi destekleriyle yavrularımızın Kur'an'la haşir neşir olmasını sağlayan herkese, ayrıca öğrencilerimize ailelerine ve öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 İlahilerin, çeşitli piyeslerin gösteriminin ardından, yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeler takdim edildi. Program Hüseyniye Kız Kur’an Kursu öğrencilerinin yapmış olduğu toplu duayla sonlandı.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da halka gül dağıtan Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllül..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..
Cuma Hutbelerinde “Gözümüzün Nuru: Namaz” konusu işlendi.
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, bayram namazı kılıp halkla bayramlaşara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=