Lütfen bekleyin..



UMKE ekibine doğa koşullarında hastaya müdahale eğitimi

13 Mayıs 2017, 14:37 - Okunma: 3038

Batman’da Batı Raman Mevkiinde UMKE personeline yönelik doğada pusula ile yön bulma, triyaj, ekip arası iletişimi güçlendirme ve hasta ile yaralı taşıma teknikleri başlıklarından oluşan ''Olumsuz Doğa Koşullarında Hastaya Müdahale'' eğitimi düzenlendi.

Batman'da UMKE ekibine yönelik, olumsuz doğa koşullarında hastaya müdahale eğitimi verildi.

Batman’da Batı Raman Mevkiinde UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri) personellerine yönelik doğada pusula ile yön bulma, triyaj, ekip arası iletişimi güçlendirme ve hasta ile yaralı taşıma teknikleri başlıklarından oluşan ''Olumsuz Doğa Koşullarında Hastaya Müdahale'' eğitimi düzenlendi.

Yapılan eğitim tatbikatıyla ilgili açıklamada bulunan Batma İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, UMKE ekibinin, büyük çaplı bir afet, çok sayıda ölü ve yaralının bulunduğu olağan dışı durumlar ve ambulans ekiplerinin ulaşmakta zorluk yaşadığı elverişsiz doğa koşullarında, olaya müdahale ederek medikal kurtarma işlemlerini gerçekleştirdiğini söyledi.

UMKE personellerine yönelik doğada ''Olumsuz doğa koşullarında hastaya müdahale'' eğitimi verdiklerini belirten Bodakçi, "Uygulamalı eğitimde UMKE ekipleri toplam 5 etaptan oluşan parkuru büyük bir dikkatle geçmeye başladı. UMKE ekiplerimiz engelli parkurda hasta taşıma sedyesi üzerinde su dolu bidonları taşıyarak, hastaya zarar vermeden taşıma yöntemleri üzerinde çalıştılar. Daha sonra otomobil lastiklerinden oluşturulan parkurda sedyeyle hasta taşınarak elverişsiz arazi koşullarında hastayı dengeli taşıma çalışması yapıldı. Afet ve olağan dışı durumlarda UMKE ekiplerinin hasta seçme ve ayıklama işlemlerini hızlıca ve doğru şekilde yapmaları amaçlanmıştır. Enkaza bir hasta yerleştirilmiş ve timlerden bu hastaya enkaz altında gerekli tıbbi müdahaleler yapılarak hasta taşıma tekniklerine uygun şekilde güvenli bölgeye taşınması istenmiştir. Tüm UMKE timlerimiz etapları başarıyla tamamlamıştır." dedi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte artış gösteren kene vakalarıyla il..
7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevre..
Allah'ın insana verdiği en önemli nimetlerden birinin sağlık olduğunu b..
Batman'da yanlış kan verildiği iddia edilen 24 yaşındaki talasemi hasta..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=