Lütfen bekleyin..



“Hasankeyf’te kültürel ada oluşturuyoruz”

15 Mayıs 2017, 22:25 - Okunma: 3557

DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Hasankeyf’te yapacakları çalışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Batman'ın antik kenti Hasankeyf'te bulunan 650 yıllık tarihi Zeynel Bey Türbesinin Yeni Kültürel Park Alanı'na yerleştirilmesinin ardından İLKHA’ya açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Hasankeyf’te kültürel ada oluşturduklarını söyledi.

Batman’ın Hasankeyf ilçesinde bulunan ve en önemli tarihi eserlerinden olan 650 yıllık Zeynel Bey Türbesi'nin Yeni Kültürel Park Alanı'ndaki yeni yerine taşınıp, yerleştirilmesinin ardından İLKHA’ya konuşan DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Hasankeyf’te yapacakları çalışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.


HES projesi kapsamında Ilısu Baraj göleti altında kalacak Zeynel Bey Türbesiyle ilgili sürecin tamamlandığını söyleyen Acu, “12 Mayıs’ta türbeyi yeni yerine taşıdık. Krikolar üzerine indirme işlemleri devam ediyor. Temel betonuna yapıştırma harcımızla beraber yapıştırma işlemi tamamladıktan sonra krikolardan ayrılacak ve beton plağı da kırıp bütünsel olarak sistemi ortaya çıkarmış olacağız. Betonda ortadan kalmış olacak.” dedi.

“137 dekarlık bir kültürel ada oluşturuyoruz”

Zeynel Bey Türbesi’nin ardından taşıyacakları diğer tarihi eserlerle birlikte Hasankeyf’te kültürel ada oluşturacaklarını ifade eden Acu, “Hasankeyf’te bulunan Orta Kapı, Artuklu Hamamı, İmam Abdullah Zaviyesi, Baldaken Türbesi, Süleyman Han Camii, Koç Camii, Kızlar Camii, El Rızk Camii gibi eserleri de taşıyoruz, minareleriyle birlikte taşıyoruz. Zarar vermeden inşallah taşıyacağız. Başarılı bir eylemi gerçekleştirdik ve devamında da 137 dekarlık bir kültürel ada oluşturuyoruz.” diye konuştu.

“Yıllık 1,3 milyar TL gelire sahip”

Ilısu Barajı ile ilgili de bilgi veren Acu, açıklamasının sonunda şunları söyledi: “Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Ilısu Barajında ülkemiz için enerji açısından yenilebilir enerji çok iyi bir projedir. GAP’ın ikinci büyük bir ayağıdır. Bin 200 MW (megawatt) kurulu güce sahip, 4 milyar 200 milyon kilowatt saat yıllık üretime sahip ve parasal karşılığı da yıllık 1,3 milyar TL gelire sahiptir. Baraj kendini 7 senede amorti etmiş oluyor. Tabi bunu yaparken, buradaki kültürel yapıyı, yeni yerleşimi çok titiz çalışarak bitirmeye çalışıyoruz.” (İLKHA)

Bakanlık'tan Suriyelilere maaş açıklaması


Bakanlık'tan Suriyelilere maaş açıklaması

Bakanlık'tan Suriyelilere maaş açıklaması

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..
HÜDA PAR’ın Seçmeli Ana Dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla..
Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20'ye yakın eserle tanınan Batman..
Batman Üniversitesinde "İslam Ahlakı" serisi kapsamında "Mev..
Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Yerleşkesi Testili Parkta "öğrenci t..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=