Lütfen bekleyin..



"Dolandırıcıık" uyarısı

17 Mayıs 2017, 17:58 - Okunma: 1798

Batman’da vali ve bazı kurum ismini kullanarak yardım toplayan kişilere karşı dikkatli olunması uyarısında bulunuldu.

Batman'da bazı kişililerin, vali veya başka kurum müdürlerinin ismini kullanarak yardım kampanyası başlattıklarını ve yardım topladıklarının tespit edilmesi üzerine valilikten açıklama geldi.

Konuyla ilgili Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, "Zaman zaman ilimizden veya başka illerden art niyetli kişilerin kendilerini Batman Valisi veya başka bir kamu kurumunun yöneticisi olarak tanıtarak, yardım talebi adı altında iş adamlarından para istediğine dair duyumlar alınmaktadır. Batman Valiliği’nin veya herhangi bir kamu kurumunun iş adamlarından ya da vatandaşlarımızdan herhangi bir amaçla yardım toplama gibi bir yöntemi bulunmamaktadır." denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Muhtaç, engelli veya diğer başvuru sahibi tüm vatandaşlarımıza yardımlar,  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız (SYDV) tarafından yapılmaktadır. Valiliğimizin, herhangi bir kamu kurumunun veya kamu yöneticisinin adını kullanarak yardım toplamaya çalışan dolandırıcılara hiçbir şekilde itibar edilmemesini, böyle bir durumla karşılaşan vatandaşlarımızın ise Batman Valiliği’nin  (0488 213 1001), Emniyet Müdürlüğü’nün (155) veya Jandarma Komutanlığı’nın (156) numaralı telefonlarını arayarak ihbarda bulunması rica olunur." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..
Batman'da adını sık sık ölümlü ve yaralanmalı kazalarla duyuran bölgede..
Batman Eğitimciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Sütçü, 7 aydır Fi..
Batman'da yolun karşısına geçmeye çalışan bir bebek ile 3 kadına otomob..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=