Lütfen bekleyin..



Devlet Hastanesi görme alanı cihazına kavuşuyor

17 Mayıs 2017, 18:07 - Okunma: 3460

Batman Bölge Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları branşı bünyesinde Görme Alanı odası kurularak görme alanı cihazına kavuşuyor.

Batman Bölge Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları branşı bünyesinde Görme Alanı odası kurularak hizmette yeni bir boyutta geçilecektir. İğne deliği büyüklüğündeki ışığın çeşitli alanlarda yanmasıyla hastanın görmesinin ölçüldüğü bu yöntem görme alanını test eder. Yakın bir zamanda hizmet vermeye başlayacak olan Görme Alanı cihazı ile hastaların başka merkezlere gitmelerine de gerek kalmayacaktır.

Kesin teşhis açısından son derece önemli

Konuya ilişkin bilgi veren Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Pamukçu, “Birliğimize bağlı sağlık tesislerinde çıtayı yükseğe çıkarmak birinci önceliğimizdir. Vatandaşa en iyi hizmeti sunabilme önceliğimiz ile Bölge Devlet Hastanemiz bünyesinde Görme Alanı Cihazını kurmaya başlamış bulunmaktayız. Göz hastalıklarıyla ilgili kesin teşhis koyulmasında önemli görev yapan cihazda aynı zamanda hastaların görme alanlarındaki değişiklikler kaydedilerek arşivlenecektir.Görme alanı cihazı merkezi ve çevresel görme kalitesini test eder. Görme alanı optik sinir hastalıklarının teşhis ve takibinde kullanılan bir tetkiktir. En sık glokom için kullanılmakta olup, aynı zamanda nörolojik ve beyin cerrahi hastaların takibinde ve guatr hastalarının klinik takibinde de kullanılmaktadır” dedi.

Pamukçu, Hasta ve çalışan memnuniyetini esas alan hizmetlere yenilerini eklemeye devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
İlaca erişimin her geçen gün zorlaştığını belirten Batman Eczacılar Odası B..
Kanserin dünyada bir salgın gibi arttığını belirten Uzman Doktor Mehmet Cem..
Ramazan ayında ağız ve diş bakımının daha bir önem kazandığını belirten Diş..
Sağlık sektöründe pek çok sorunun halen çözüm beklediğini belirten Sağlık-S..
14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevrecilik ..
Batman Valisi Ekrem Canalp, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımla..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=