Lütfen bekleyin..



Ramazanı dolu dolu yaşayalım!

26 Mayıs 2017, 12:43 - Okunma: 1581

Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, halkın rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan Ramazan ayını tebrik ederek, Batman olarak bu ayı dolu dolu yaşamaya çalışacaklarını söyledi.

Ramazan ayına bu yıl da erişmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Batman İl Müftüsü, halkın Ramazan ayını tebrik ederek, Batman olarak bu ayı dolu dolu yaşamaya çalışacaklarını söyledi.

Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, İLKHA’ya yaptığı açıklamada rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan Ramazan ayına bu yıl bir kez daha sağlık ve afiyet içerisinde erişebilmenin huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

26 Mayıs Cuma akşamı kılınacak ilk teravihin ardından 27 Mayıs cumartesi günü ilk orucun tutulacağını ifade eden Erhan, “Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından her yıl Ramazan ayında bireysel ve toplumsal hayatımıza ışık tutması açısından çok önemli bir tema ile Ramazan karşılanıyor. O tema çerçevesinde vatandaşlarımızı, halkımızı bilinçlendirmek, bilgilendirmek için çaba ve gayret sarf ediliyor.” dedi.

“Üzerinde her canın hakkı var, bu Ramazan ve her zaman”

Diyanet İşleri Başkanlığının bu yılki temasına değinen Erhan, “Geçen yıl Ramazan’da ‘Gelin canlar bir olalım, bu Ramazan ve her zaman’ çerçevesi içerisinde birliğimiz, beraberliğimiz, kenetlenmemiz üzerinde vurgumuzu yapmıştık. Bu yıl da bireysel ve toplumsal hayatımız ekseninde oldukça kapsamlı bir muhtevaya sahip olarak hak kavramı üzerinde duracağız. Hak kavramı çerçevesi içerisinde vatandaşlarımızı bilgilendirmeye gayret ve çaba sarf edeceğiz. ‘Üzerinde her canın hakkı var, bu Ramazan ve her zaman’ diyeceğiz. Bu çerçeve içerisinde değerlendirdiğimiz zaman İslam, iman ve kültür medeniyetinde hak kavramının geniş bir yelpazesi var. Geniş bir çerçeve içerisinde ele alınmasını gerektiğini de otomatikmen görmüş ve değerlendirmiş oluyoruz.” ifadelerini kullandı.  

Tüm insanların birbirleri üzerinde hakları bulunduğunu belirten Erhan, “Üzerimizde herkesin hakkı var. Hak kavramı çerçevesi içerisinde öncelikle Rabbimizin hakkı var. İlişkide bulunduğumuz uzak ve yakın çerçeve içerisinde herkesin hakkı var. Eşimizin üzerimizde hakkı var. Çocuğumuzun üzerimizde hakkı var. Anne ve babamızın üzerimizde hakkı var. İlişki kurmuş olduğumuz esnafımızın, komşumuzun hakkı var. Tüm bu haklar çerçevesini etraflı bir şekilde işleyebilmek ve bu mübarek Ramazan’da vatandaşlarımızı hak konusunda bilinçlendirebilmek için çaba ve gayret sarf edeceğiz. Bunun için müftülüğümüz hazırlıklarını yapmış, plan ve programlarını hazırlamıştır.” şeklinde konuştu.

Batman Ramazana hazır

Müftülük çalışanlarının halkı aydınlatmak ve camilerin temizliği konusunda hazırlıklarını bitirdiğini söyleyen Erhan, şu ifadeleri kullandı: “Ramazana müftülerimiz, müftü yardımcılarımız, vaizlerimiz olarak, ilçelerimizde hak kavramı çerçevesi içerisinde vatandaşlarımızı aydınlatmak üzere tüm hazırlıklarımızı yapmış bulunmaktayız. Ramazana girmeden evvel gerek camilerimizin içerisinde, gerek çevre etraf ve müştemilatında bahçesinden tutun, içine kadar tamamının temizliklerini bitirmiş ve halkımızı karşılamak üzere müreffeh bir ortam sunmak üzere hazırlıklarımızı yapmış bulunmaktayız. Belediyemizle görüşerek temizlik araçlarımız, yine İŞKUR bağlamı çerçevesinde almış olduğumuz elemanlarla beraber biz bu hazırlıkları tamamlamış bulunmaktayız. Vatandaşlarımızdan teravihlerini, ibadetlerini ve oruçlarını en güzel şekilde dinin gereklileri çerçevesi içerisinde yapabilmeleri için biz din gönüllüsü ve görevlisi arkadaşlar olarak mübarek aya hazırız. Vatandaşlarımızı camilere ibadet yapmak ve ibadetin hazzını, tadını cemaatle beraber almak üzere çağırıyoruz.”

Unutulmaya yüz tutmuş itikâf sünneti camilerde ihya edilmeli

İtikâf sünnetiyle ilgili de açıklamada bulunan Erhan, “Vatandaşlarımızdan, itikâf gibi bir ibadeti camilerde geçirmelerini arzu ediyoruz. Ramazanın son 10 günü içerisinde daha çok vatandaşlarımız itikâfa girebilmek için camileri tercih ediyorlar. Biz bu anlamda vatandaşlarımıza istedikleri camiyi sonuna kadar açmak, o itikâfa giren vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak üzere o camilerimizi hazır hale getirebilme çabası içerisinde olacağız. Vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçlarını karşılayacağız. Yeter ki bu unutulmaya yüz tutmuş sünneti canlandırmak için çaba ve gayret sarf eden vatandaşlarımız olsun. Biz o vatandaşlarımızın her zaman emrine amade bir şekilde onlardan gelen talepleri karşılamanın gayreti içerisinde olacağız.” dedi.  

“Çocuklarımıza asla ‘öte git’ anlamında bir kelime kullanmayacağız”

Vatandaşlardan eşleri ve çocuklarıyla camilere gelmelerini isteyen Erhan, “Camilerimizin mekânsal hazırlıklarını yapıyoruz, ama içini doldurabilmek, ona ruh katabilmek değerli kardeşlerimizin eşleri ve çocuklarıyla camilere gelmesiyle mümkün olacaktır. Gençlerin camileri doldurmasıyla mümkün olacaktır. Bu bağlamda özellikle yaşlılarımızdan istirham ediyoruz. Din görevlilerimizle yapmış olduğumuz toplantıda da altını çizerek ifade ettim. Çocuklarımıza asla ‘öte git’ anlamında bir kelime kullanmayacağız. Onları saflarımızın arasına alacağız. Onların kalplerini, gönüllerini okşayıcı cümleler kullanacağız. Onların bizimle beraber yarının nesli olacağını unutmayacağız ve çocuklarımıza gereken hoşgörüyü, sevgi ve şefkati göstereceğiz. Bu konuda özellikle yaşlı amcalarımızdan bunu istirham ediyorum. Geleceğimizi, istikbalimizi emanet edeceğimiz bu gençlerimizi, çocuklarımızı korumak, kollamak, onları cemaate alıştırmak bizim birinci vazifemizdir.” diye konuştu.  

Erhan, Ramazanı Batman olarak dolu dolu yaşayabilmek için din görevlileri ve gönüllü medrese müderrisleriyle bir araya geldiklerini belirtti. Erhan, konuşmasının sonunda şu ifadeleri kullandı: “Şehrimizin manevi hayatını canlı tutabilmek, şehre manevi bir hava katmak ve Batman’ımızda yaşayan herkes ve her kesimi Ramazan’ın bereket ve mağfiretinden istifade ettirebilmek ve müftülüğümüzle koordineli çalıştırmak ve çalışmak üzere tüm müderrislerimizle bir toplantı yaptık. Burada medreselerde eğitim veren kardeşlerimizle bunun için gecesini gündüzüne katan müderris ve eğitimci kardeşlerimizle müftülük olarak bir araya geldik. Diyanet İşleri Başkanlığımızdan da bir müşavirimiz buraya teşrif ettiler. Bu müşavirimiz şehrin manevi havasına katkıda bulunacak inşallah. Birlik ve beraberlik içerisinde insanlarımıza İslam’ın özellik ve güzelliklerini nasıl aktarırız diye müderrislerimizle fikir alışverişinde bulunduk. Bu toplantımızda gerek Ramazan içerisinde neler yapabiliriz, gerekse Ramazan sonrasında nasıl dinin güzellik ve özellikleriyle buluşturabiliriz, bunu konuştuk.” (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da halka gül dağıtan Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllül..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..
Cuma Hutbelerinde “Gözümüzün Nuru: Namaz” konusu işlendi.
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, bayram namazı kılıp halkla bayramlaşara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=