Lütfen bekleyin..



Hacı adaylarına kurs verildi

26 Mayıs 2017, 22:49 - Okunma: 1644

Batman İl Müftülüğü tarafından hacı adaylarının haccı daha iyi anlaması ve öğrenmesi amacıyla 'Hac hazırlık kursu' eğitim semineri düzenlendi.

2017 yılı Hac Organizasyonu ile bu sene Batman'dan hacca gidecek olan adayların haccı daha iyi anlaması ve öğrenmesi amacıyla Batman İl Müftülüğü tarafından “Hac hazırlık kursu” eğitim semineri düzenlendi.

“Hac hazırlık kursu” eğitim semineri, İl Müftüsü Turgut Erhan, Halk Sağlığı Müdürlüğünden Dr. Yağmur Soysal ve hacı adaylarının katılımıyla Aygün Müftülük Camii'nde gerçekleşti.

Hac yolculuğunu eksiksiz, sıhhat, afiyet, huzur ve huşu içinde  yapmak; sıkıntı ve zorlukları en aza indirmek amacıyla yolculuk için yapılması gereken maddi ve manevi hazırlıklar hakkında hacı adaylarına bilgi vermeye çalıştıklarını ifade eden İl Müftüsü Erhan, “Hac, imkanı olan her Müslüman'ın, belirli bir zaman içinde, belirli mekanları ziyaret ederek, bazı dini görevleri yerine getirmek suretiyle yaptığı ibadettir.” dedi.

“Hacı olabilmek için gösterdiğimiz gayret ve çabayı hacı kalabilmek için de gösterebilmeliyiz”

Hacda kazanmış olduğumuz bu güzellikleri hayatımız boyunca devam ettirmemiz gerektiğini belirten Erhan, “Hacı olabilmek için gösterdiğimiz gayret ve çabayı hacı kalabilmek için de gösterebilmeliyiz. Hac, tevhit, sabır ve ahlak eğitimidir. Hac, ihramlar içinde, sahip olduğumuz her türlü nimetten uzaklaşmak ve tevazu bilincini yakalamaktır. Hac, bir arınma sürecidir. Bu süreci yaşadıktan sonra nefse karşı mücadelede söz vermektir. Hac, Allah'a olan bağlılığın kalıcı olduğu şuuruna varmak ve Kabe'de söz vermektir.” şeklinde konuştu.

Seminere katılan hacı adayları, kurstan ve uygulamalı hac provasından çok etkilendiklerini, duygulu anlar yaşadıklarını, hazırlık kursunun faydalı bir seminer olduğunu ifade ederek yetkililere teşekkür ettiler. (İLKHA)

Mehmet Görmez FETÖ'yü anlattı

Mehmet Görmez FETÖ'yü anlattı

Mehmet Görmez FETÖ'yü anlattı

Mehmet Görmez FETÖ'yü anlattı

Mehmet Görmez FETÖ'yü anlattı

Mehmet Görmez FETÖ'yü anlattı

Mehmet Görmez FETÖ'yü anlattı

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..
Batman'da adını sık sık ölümlü ve yaralanmalı kazalarla duyuran bölgede..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=