Lütfen bekleyin..



‘Şevval Ayı orucu unutulmamalı’

20 Temmuz 2015, 16:04 - Okunma: 2218

İTTİHAD Üyesi Molla Beşir Şimşek, Şevval ayındaki orucun faziletlerine değinerek, bu aydaki orucun ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.

Şevval ayı (Şeşek) orucuyla ilgili açıklamalarda bulunan Alimler ve Medreseler Birliği İTTİHAD Üyesi Molla Beşir Şimşek, Şevval ayı orucunun faziletleri hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Peygamber Efendimizin, “Her kim ki Ramazandan sonra Şevvalden altı gün oruç tutarsa senenin tamamını oruç tutmuş gibi olur.” hadisini hatırlatan Molla Beşir Şimşek,  Şevval Ayından 6 gün oruç tutmanın sünnet olduğunun da altını çizdi.

Şevval orucunun, Peygamber Efendimizin terk etmediği sünnetlerden olduğunu belirten Molla Beşir Şimşek, Ramazan orucundan sonra Şevvalden de 6 gün oruç tutulması durumunda senenin tamamının oruçlu geçirilmiş gibi olacağı yönünde İslam alimlerinin rivayetlerinin olduğunu söyledi.

Bir Ramazan ibadetinin de geride kaldığını belirten Molla Beşir Şimşek, “Nefsimiz oruç tutmaya alıştı. Nefsimizde oluşan bu oruç tutma alışkanlığını Ramazan ayından sonrada devam ettirmek, nefsi bu konuda serbest bırakmamak gerekir.” şeklinde konuştu.

Şevval orucunun peşi sıra üst üste tutulmasının şart olmadığını söyleyen Molla Beşir Şimşek sözlerini şöyle bitirdi: “Mühim olan bu ay içerisinde 6 gün oruç tutmaktır.  Fakat en güzeli, nefsimiz hazır oruç tutmaya alışmış iken hepsini beraberce tutmaktır.” (M.Fatih Akgül –İLKHA)

Etiketler : şevval orucu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Batman Şubesi tarafından, siyonist işgal rejimini..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Cihad Önderi Hazreti Muhammed&..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=