Lütfen bekleyin..



Batman’da 78 TEOG birincisi çıktı

01 Haziran 2017, 17:16 - Okunma: 3239

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Batman’da 78 öğrencinin TEOG sınavında tüm sorulara doğru cevap vererek Türkiye birincisi olduğunu söyledi.

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, yaptığı açıklamada, Batman’da 78 öğrencinin Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında tüm sorulara doğru cevap vererek Türkiye birincisi olduğunu söyledi.

Kurtaran, 170 bin civarında öğrencinin bulunduğu Batman’da 13 bin 200 civarında öğrencinin TEOG sınavına girdiğini hatırlattı.

TEOG sınavında Batman’da öğrencilerin ciddi bir başarı elde edildiğini söyleyen Kurtaran, "TEOG sınavında birinci dönem 4 öğrencimiz 120 sorunun tamamına doğru cevaplandırmıştı. Bu dönem 2. Merkezi Ortak Sınavlarımızda 78 öğrencimiz 120 sorunun 120’sini de doğru cevaplandırdı. Bu da bizi bir hayli memnun etti. Eğer öğretmen ve idarecilerimiz gayret gösterirsek öğrencilerimiz hedeflediğimiz başarıyı her zaman yakalarlar." dedi.

"Bu başarıda destekleme ve yetiştirme kursları da büyük bir etkendir"

Önümüzdeki yıl Batman’ın daha iyi başarılar elde edeceğini vurgulayan Kurtaran, "Merkez İMKB Ortaokulumuz ildeki en kalabalık olan okullarımızdan ve ikili öğretim yapan okullarımızdan biridir. Bu okulda 16 tane öğrencimiz 120 sorunun 120’sini de doğru cevaplandırdılar. Bu öğrencilerimizden 10 tanesi aynı şubede ve bunlar ilkokuldan beri aynı öğretmen tarafından eğitim görmüşler. Bu başarıda Bakanlığımızın destekleme ve yetiştirme kursları da büyük bir etkendir. Çocuklarımız açtığımız bu destekleme ve yetiştirme kurslardan fayda görüyorlar. Bu kurslarında bu başarıda ciddi bir etkisi var. Bu yıl başlattığımız Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar projesinin başarıyı artırmaya yönelik olan çalışmasının da meyvelerini görmeye başladık. Bundan dolayı da mutluyuz." diye konuştu.

Batman İMKB Belde Ortaokulu öğrencilerinden 16'si TEOG sınavında sorulan tüm sorulara doğru cevap vererek büyük bir başarıya imza atarken, bu öğrencilerden 10’u ise 8C sınıfındaki öğrencilerden oluşuyor.

120 sorunun hepsini doğru cevaplayan öğrenciler Türkiye birincileri arasına katılırken, TEOG birincileri İLKHA mikrofonuna konuşarak, başarılarının sırını anlattı.

Duygularını aktaran öğrenciler başarılarının sırını; kitap okuyup, düzenli bir şekilde ders çalışmak olarak açıkladı.

"Başarımın sırı çok ve düzenli çalışmak"

Başarılı olmak istiyorlarsa öğrencilerin düzenli çalışması gerektiğini belirten TEOG birincilerinden Cansu Çiçek, "Sınava yazın başladık ve çalışmak çok zorlu geçti. Yazın Batman sıcağında gidip geldik, çalıştık, çok zorlandık, yorulduk. Hocalarımız zorlandığımız yerlerde bize yardımcı oldular. Onlara çok teşekkür ediyorum. Başarımın sırı çok ve düzenli çalışmak ve birde zorlandığımız yerlerde soru sorup, bunları öğrenmektir. Öğrenciler başarılı olmak istiyorlarsa çok ve düzenli çalışmaları gerekiyor. Takıldıkları yerlerde hocalarına sorsunlar." dedi.

"Bilmediğiniz soruları kesinlikle sorun"

Günde ortalama 4-5 saat çalıştığını söyleyen bir diğer TEOG birincilerinden Talha Gökmen, "Öğretmenlerim ve benimde çabamla her beraber sınavı atlattık. Çok şükür güzel bir sonuç elde ettim. Bu da daha çok çalışmamın ve öğretmenlerimin desteğiyle oldu. Öğrenciler başarılı olmak istiyorlarsa sıkı çalışsınlar, bilemedikleri soruları kesinlikle hocalarına sorsunlar. Çünkü o sorular sınavda büyük başarı elde ettirebilir. Bir sorunun bile çok önemi var. Ben günde 4-5 saat çalıştım. Ailemin de desteği oldu." diye konuştu.

"TEOG o kadar da zor değil"

TEOG birincileri arasına girmenin sevincini yaşayan Seyfullah Binay da şunları kaydetti: "TEOG’da başarılı olmamın sırı, planlı ders çalışmam ve azmimdir. Özellikle bunu öğretmenlerime borçluyum. Çünkü onlar bana destek oldular. Moralim bozukken bana hep yardım ettiler, inandılar. Bende bu inançlarını boşa çıkarmadım. Her gün düzenli olarak ders çalıştım. Bu sayede TEOG’u başarılı bir şekilde gerçekleştirdim. Artık korkmuyorum, sınava girecek öğrencilere de korkmamalarını söylüyorum. TEOG o kadar da zor değil. Öğretmenlerine güvensinler, bol kitap okusunlar."

Batman İMKB Belde Ortaokulunu ziyaret eden Batman Valisi Ahmet Deniz, TEOG birincisi 16 öğrenciyi kutlayarak başarılar diledi.

Burada basına açıklamalarda bulunan Vali Ahmet Deniz, Batman’ın daha iyi başarılara layık olan bir şehir olduğunu ifade etti.

"Bu sayıları daha da artıracağız"

Eğitimi çok önemsediklerini aktaran Deniz, "Eğitim olmadan gelişim olmaz. Batman çok güzel bir şehir, eğitimde çok daha iyi yerlere gelmek zorundadır. Onun için eğer emek verildiği zaman, öğretmenlerimizin yürekten çalıştığı zaman, ailelerimiz bilinçli olduğu zaman çocuklarımız zaten geleceğe ümitle bakıyorlar. Bunlar bizim geleceğimiz. Onların başarılı olması her şeyin üzerindedir. Sadece akademik başarı olarak da görmüyoruz, birer vatanperver olarak yetişmeleri her şeyin üzerindedir." ifadelerini kullandı.

Bölgenin kalkınmasının eğitimden geçtiğine işaret eden Deniz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar diye bir projemiz var. Bunun içerisinde 22 tane projemiz var. Yoğun şekilde kitap okuma kampanyaları, çocuklarımızı özel etütlere alıyoruz. Öğretmenlerimiz takviye kurslarla çalışıyorlar. Bu sayıları daha da artıracağız. Aileleri ve öğretmenlerimizi kutluyorum. Bir sınıftan 10 tane birinci çıkması güzel. Başarıyı yukarıya çekmemiz lazım."(M.Fatih Akgül-İLKHA)  

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, eğiti..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=