Lütfen bekleyin..



Osman Ünlü hakkında suç duyurusu

02 Haziran 2017, 19:05 - Okunma: 1938

Diyanet-Sen Batman Şube Başkanlığı, tüm Türkiye’de olduğu gibi Batman’da da TGRT TV’de camilerde düzenlenen programlar üzerinden gayri ahlaki sözler sarf eden Osman Ünlü hakkında suç duyurusunda bulundu.

Diyanet-Sen Batman Şube Başkanlığı, TGRT TV programında camiler hakkında gayri ahlaki sözler sarf eden Osman Ünlü hakkında suç duyurusunda bulundu.

Diyanet-Sen Batman Şube Başkanlığı, tüm Türkiye’de olduğu gibi Batman’da da TGRT TV’deki bir programda konuşan ve çocuklar için camilerde düzenlenen programlar üzerinden gayri ahlaki sözler sarf eden Osman Ünlü hakkında suç duyurusunda bulundu.

Adliye binasına gelen Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Hamit Ergin, burada yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak "çocuk dostu camiler" projesini hayata geçiren Prof. Dr. Mehmet Görmez’i eleştiren Türkiye Gazetesi Yazarı Osman Ünlü’nün, TGRT Haber’de skandal açıklamalar yaptığını söyledi.

Ergin, “Camilerde çocukların oyun oynamasının caiz olmadığını savunan Osman Ünlü ibadethanelerimizi ‘kerhaneye’ benzetmiştir. Cami ile kerhaneyi aynı cümle içerisinde kullanan Osman Ünlü’nün ilmi manada köhnemiş, İslam mabetlerini aşağılamaya çalışan, rencide etmeye çalışan fikri yapısının, ilim adamlığı vasfına yakışmadığı ortadadır. Bugüne kadar, camiye gelenleri itmek, rencide etmek, camiden soğutulan gençlerin müsebbibi olmak, bu tarz düşünce içerisinde olanlar yüzündendir.” dedi.

Yıllarca gençleri camilerde hor görenler yüzünden nice gençlerin heba olduğunu vurgulayan Ergin, “Görüyoruz ki çocukları camide istemeyen kaldırım vaazcıları, İslam’ı anlatmaya soyunmuş. Oysaki sırtında Hasan ile Hüseyin, secdeye giden, kalbi çocuk, yüzü çocuk peygamberin ümmeti olduğumuzu unutmuş. İslam’ın, imanın kalpte olduğunu unutarak yıllarca dış görünüşlerinden dolayı gençlerimizi öteleyen, camilerimizde hor gören bu insanlar yüzünden, nice gençler heba olmuş. Anlaşılan o ki, sıra çocuklara gelmiş. Sizin köhnemiş beyinlerinizde, çocuk sevgisi nasıl yorumlanıyor bilemeyiz ama bizim bütün camilerimizde çocuklarımız, gençlerimiz dokunulmazdır.” diye konuştu.

Ergin, son olarak şunları söyledi: “Çocuklarımızın hafızalarında kötü bir iz bırakacak şekilde müdahalelerde bulunacak olanlar, cami adabı ile çocuk sevgisini karıştıracak olanlar, teravihlerini namazlarını evlerinde kılsınlar. Bugün burada, meselenin çocuklar olmadığını, hazımsızlığın sebebini tekelci, tek bayici, tek şubeci din işletmecisi olmak isteyenlere; sizin derdiniz üzüm yemek değil, derdiniz bağcıyı yerinden indirmek olduğunu söylemeye geldik. Bugün burada, birilerine karşı duyulan hazımsızlıktan dolayı, camileri kerhanelere benzeten Osman Ünlü gibilerine, hadlerini bildirmeye geldik. Diyanet İşleri Başkanlığımıza, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e, camilerimize, mabetlerimize, din görevlilerimize, dokundurtmayız demeye geldik. Bugün yapacağımız suç duyurusu ile Türkiye genelinde, eş zamanlı eylem başlattığımızı kamuoyuna duyuruyoruz.”

Açıklamanın ardından Ergin, Osman Ünlü hakkında suç duyurusunda bulundu.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..
Batman Havalimanı Müdürlüğü tarafından açıklanan 2024 yılı mart ayı istatis..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=