Lütfen bekleyin..



Yeşil alanlar çoğaltılmalı

05 Haziran 2017, 14:33 - Okunma: 1746

Batman SAĞ-ÇEV Başkanı Sıtkı Güneş, 5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada, Batman'da yeşil alanların yetersiz olduğu nve yapılacak çalışmalarla bu alanların çoğaltılması gerektiğini kaydetti.

Dünya Çevre Günü münasebetiyle değerlendirme yapan Batman SAĞ-ÇEV Başkanı Sıtkı Güneş, kentte yetersiz olan yeşil alanların çoğaltılması gerektiğini söyledi.

Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (SAĞ-ÇEV) Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Güneş, 5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebetiyle değerlendirmelerde bulundu.

Batman'da yeşil alanların yetersiz olduğunu belirten Güneş, yapılacak çalışmalarla bu alanların çoğaltılması gerektiğini ifade etti.

Birçok yerde olduğu gibi Batman'da da çevresel anlamda sıkıntıların olduğunu dile getiren Güneş, "1972 yılında Stockholm'de düzenlenen bir toplantıda 5 Haziran Dünya Çevre Günü olarak ilan edilmişti. Bugün itibarıyla özellikle Türkiye'mizde su, hava ve toprakla ilgili olarak sıkıntılar var. Bu sıkıntılar yüzünden çevre sorunlarıyla baş başa kalmaktayız. Bu sorunların kalkması için özellikle su ürünlerine atık maddelerin atılmaması, hava ile ilgili olarak sanayi atıklarına dikkat edilmesi ve toprakla ilgili olarak toprağa gübre atılırken özellikle hangi toprağa hangi gübrelerin etkili olabileceğinin mühendislerle görüşülmesi gerekir." dedi.

Batman'da yeşil alanların yetersiz olduğunu sözlerine ekleyen Güneş, "Batman'ımızda çevre sorunları ve yeşil alanda çok eksiklikler vardır. Bu eksikliklerin giderilmesi için özellikle Batman İluh Deresi'nin ıslah edilmesi gerekir. Sözde yıllardan beri İluh Deresi'nin ıslah edilmesi ile ilgili çalışmalar yapılıyordu ama gözle görülür herhangi bir çalışma yok. Bununla ilgili olarak İluh Deresi'nde mesire alanının yapılması çalışmaları başlatılmalıdır. Kentin büyümesiyle beraber Batman'da yeşil alanların az olması büyük sıkıntıdır. Yeşil alanların yapılması için belediyenin harekete geçmesi gerekir. En azından her mahallede 3-4 park yapılması gerekir. Ayrıca Batman'da olmayan mesire alanlarının yapılması gerekir. Çevre sağlıklı olursa toplum da sağlıklı olur." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Plakalar 'darphane mühürlü' olacak


Plakalar 'darphane mühürlü' olacak

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Bu sene hububatta yüksek bir rekolte beklediklerini belirten Batman Ziraat ..
Bu yıl beklenilenin üzerinde bir yağış aldıklarını belirten Ziraat Mühendis..
​Tarım ve Orman Batman İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, i..
Milyarlarca insanın güvenli ve temiz su kaynaklarına erişimde sorun yaşadığ..
Batman'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, arı..
Batman'ın Kozluk ilçesindeki arı yetiştiricilerine, "Arıcılığın ge..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=