Lütfen bekleyin..



İki kalp kapağı değiştirildi üçüncüsü onarıldı

22 Temmuz 2015, 10:18 - Okunma: 3201

Batman Bölge Devlet Hastanesinde iki kalp kapağı değiştirilen ve üçüncüsü onarılan hasta sağlığına kavuştu.

Batman’da 73 yaşındaki hasta geçirmiş olduğu hastalıklardan dolayı Batman Bölge Devlet Hastanesinde yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Batman Bölge Hastanesi’nde geçirmiş olduğu ameliyatla sağlığına kavuşan 73 yaşındaki hasta Raife Çetin birçok hastaneye gittiğini fakat Batman Bölge Devlet Hastanesinde kendisine yapılan tedavinin daha iyi geldiğini ve burada geçirdiği ameliyatla sağlığına kavuştuğunu söyledi.

Çetin, “Uzun yıllar nefes darlığı çekiyordum, buna kalp çarpıntısı da eklenince sıhhatim iyice bozuldu. Hem yaşlıydım hem ne yapacağımı artık bilemiyordum. Çok doktora gittim. Bitap düştüm, kendi nefesimden acizdim.  Bir adım atmaya nefesim yetmiyordu. Kendi kendime en iyisi hiçbir yere artık gitme diyordum. Sonra Devlet Hastanesine geldim. Çok ciddi bir ameliyat geçirdim. Ameliyattan kurtulamayabilirdim. Çok riskliydi. Ama ben muayene oldum. Çok şükür sağlığıma kavuştum.” dedi.

İleri yaşına rağmen kısa sürede toparlandı

Kalp Damar Cerrahı Dr.Sinan Göçer ameliyatını gerçekleştirdiği hastası Raife Çetin ile ilgili, olarak, 73 yaşındaki hastanın uzun yıllardır nefes darlığı ve çarpıntı şikâyetleri olduğunu ve son zamanlarda şikâyetleri arttığını belirterek, “Yürümekte zorlanıyor, gece nefes darlığı nedeni ile uyuyamıyormuş. Bu şikâyetler ile kliniğimize başvuran hastanın yapılan tetkiklerinde iki kalp kapağında ileri derecede daralma, üçüncü kapağında da ileri derecede kaçak mevcuttu. Ayrıca ritim bozukluğu da bulunan hastaya ve hasta yakınlarına bilgilendirme yapılarak ameliyat önerildi. Hazırlıkları tamamlanıp hasta ameliyata alındı. İki kalp kapağı değiştirilip üçüncüsü onarıldı. Aynı seansta ritim bozukluğuna da müdahale edildi. İleri yaşına ve geçirdiği büyük operasyona rağmen kısa sürede toparlandı ve üçüncü gün servise alındı.” şeklinde konuştu. (batmanbasin.com)

Etiketler : kalp ameliyatı
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte artış gösteren kene vakalarıyla il..
7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevre..
Allah'ın insana verdiği en önemli nimetlerden birinin sağlık olduğunu b..
Batman'da yanlış kan verildiği iddia edilen 24 yaşındaki talasemi hasta..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=