Lütfen bekleyin..



Başarılı öğrenciler dil eğitimi için yurtdışına gönderildi

22 Temmuz 2015, 11:08 - Okunma: 2510

Hasankeyf Kaymakamlığı tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu başarılı olan üç öğrenci, dil eğitimi için yurtdışına gönderildi.

Hasankeyf Kaymakamlığı tarafından Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen ve yaklaşık dört ay süren İngilizce kursunda 60 kişi arasından yapılan değerlendirmeler sonucunda başarılı olan 3 öğrenci, yurtdışına dil eğitimine gitmeye hak kazandı.

Hasankeyf Beşir Tutuş Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinden Duygu Öztekin, Abdullah Yalçın ve Esra Memiş, İngilizce Öğretmeni Özkan Sun rehberliğinde İngiltere’ye giderek, burada 6 hafta boyunca İngilizce yabancı dil eğitimi görecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca, öğrencilerin konuşma becerilerini ölçmek ve değerlendirmek adına bir mülakat sınavı yapıldığını belirterek, yapılan sınavlar sonucunda öğrencilerin yurtdışına dil eğitimine gitmeye hak kazandıklarını ifade etti.

Eğitim niteliğinin yanı sıra kültür etkileşimin de yer aldığı projede öğrencilerin İngiltere’nin bir dil okulunda yaklaşık bir buçuk aylık eğitime tabi tutulacağını söyleyen Ayca, bu öğrencilerin eğitim boyunca yapacakları tüm masraflarının Kaymakamlık olarak ve hayırseverlerin katkılarıyla karşılanacağını kaydetti.

Görev yaptığı boyunca Hasankeyf’te eğitime yatırım yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Ayca, “Bu yatırımlarımızın en önemlilerinden biride, yurtdışına öğrenci gönderme projesiydi. Kaymakamlığımızın ve hayırseverlerimizin destekleriyle geçen sene İngiltere’ye üç tane öğrenci göndermiştik, orada bir buçuk ay eğitim almışlardı. Aynı projemizden verim alınca bu yılda bunu uygulamaya karar verdik. Yaklaşık 4 aydır eğitim gören en başarılı üç tane öğrencimizi bu yılda yurtdışına göndermeye karar verdik.” dedi.

Öğrencilerin, yabancı bir dili yerinde, o yörenin insanlarıyla daha iyi öğrenebileceğini ve bu yüzden böylesi bir programın öğrenciler için çok önemli olduğunu belirten İngilizce Öğretmeni Özkan Sun, sadece dil eğitimi değil kişilik gelişimi açısından da böylesi etkinliklerin önemli olduğunu söyledi.

İlk defa yurtdışına gitmenin heyecanını yaşayan öğrenciler de, böylesi bir programın kendileri için büyük bir fırsat olduğunu kaydettiler.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=