Lütfen bekleyin..



Batman’da LYS heyecanı

18 Haziran 2017, 15:10 - Okunma: 2648

Batman’da Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS)’ye giren öğrenciler ve öğrencilerin velileri duygularını paylaştılar.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığınca (ÖSYM) düzenlenen Lisans Yerleştirme Sınavlarının son oturumuna Batman’da binlerce aday katıldı.

LYS'ye giren öğrenciler, aileleriyle birlikte sınav yerlerinde sınav saatinden bir saat önce hazır bulundular. Öğrenciler sınava alınırken, aileler de okul önlerinde Kur’an okuyup dualar ettiler. Sınav nedeniyle hem veliler hem de öğrencilerin heyecanlı olduğu gözlemlenirken, sınav sonrası öğrenci ve veliler İLKHA mikrofonuna duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Şırnak’ın İdil ilçesinden sınav için Batman’a geldiğini belirten öğrencilerden Mehmet Emin Karaynir, “Bugün LYS 4’ncü oturumumuz oldu. İnşallah herkes emeğinin karşılığını alır. Sorular o kadar zor değildi. Özellikle sosyal bilimler çok kolaydı. İster istemez heyecan oldu. Çünkü bu sınav bir yılın sonunda değil, 12-13 yıldır okudum bunca yılların sonunda yapılan bir sınavdır. İnşallah herkes emeğinin karşılığını alır.” dedi.

Sınavdan önce çok heyecanlı olduğunu dile getiren Yusuf İpek, “LYS 3 coğrafya- edebiyat oturumuna girdik. Valla heyecanlıydık. ÖSYM bu sene soruları kolay sordu. YGS’yi zor yaptı, diğer matematik oturumları kolay yaptı. LYS’nin tüm oturumları kolaydı. 10 yıldır bu sınava hazırlanıyoruz. Gecen senede bu sınava girdim ve geçtim. Benim istediğim bölüm gelmediği için gitmedim. İnşallah çalışan karşılığını alır.” ifadelerini kullandı.  

Öğrenci velilerinden Mikail Yıldırım, “Öğrenci velisiyim. Bizim öğrenci gecen sene mezun oldu. Geçen senede YGS-LYS’ye girdi. İstediği bölüm gelmediği için bu sene yine kaydını yaptırdık, çalıştı. Temennimiz sınavının başarılı bir şekilde geçmesidir. İstediği bölüm inşallah gelir. Veliler olarak bizlerde heyecanlıydık. Öğrencimizin güzel bir meslek kazanmasını Allah’tan temenni ediyoruz. Öğrencim Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinde 4 yıl okudu. Temennimiz inşallah kazanır.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=