Lütfen bekleyin..



Pazarda Ramazan Bayramı telaşı

21 Haziran 2017, 19:23 - Okunma: 2644

Çarşı-pazarlarda bayram sevinci yaşanırken, bölgede cereyan eden olaylardan dolayı işleri iyice azalan esnafın, Ramazan bayramı dolayısıyla piyasanın hareketlenmesiyle bir kez daha yüzü güldü.

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte artan bayram alışverişi piyasayı da hareketlendirdi. Esnaf, yaşanan hareketlikten memnun olduklarını dile getirirken, bayramlık alışverişine çıkan vatandaşlar, her türlü ihtiyacını rahatlıkla karşılayabiliyor.

Müslümanların dini bayramlarından biri olan Ramazan Bayramı'na sayılı günler kalırken, ihtiyaçlarını karşılamak isteyen vatandaşları da bayram telaşı sardı. Bayramlık almak için çoluk çocuk, genç yaşlı her yaştan çarşı-pazarı dolduran vatandaşların oluşturduğu hareketlik, bölgede cereyan eden olaylardan dolayı işleri iyice düşen esnafın yüzünü güldürüyor.

İşlerin yoğunluğu nedeniyle çarşı merkezi ve Gülistan Caddesi'nde bazı iş yerleri sabaha kadar kepenk kapatmıyor.

Havanın sıcak olması nedeniyle gündüzleri dışarı çıkamayan Batmanlılar, iftarın ardından akşam serinliğinden yararlanmak için alışverişlerini akşama bırakmak zorunda kalıyor.

Çevre ilçe ve köylerden bayram alışverişi için Batman'a gelen ve yerel halkın bayram alışverişine başlaması nedeniyle sahura kadar mağazalarını açık tutan esnaf, alışverişten memnun olduklarını dile getirdi.

Gülistan Caddesi başta olmak üzere giyim dükkânlarının yoğun olduğu Elma Sokağı ve Bankalar Caddesi'nde sabaha kadar açık kalan dükkânlar ile kurulan tezgâhlar arasındaki indirim rekabeti ise her zaman olduğu gibi tüketiciye yarıyor. 

Yaşanan bu hareketlilikten dolayı işlerinin açılmasıyla yüzleri gülen çarşı-pazar esnafı, sevinçlerini İLKHA'ya paylaştılar.

"Çok şükür, işlerimiz iyi"

Kurulan pazarda ayakkabı satıcılığı yapan Veysel Dikenyol, "Burada pazarcılık yapıyorum, ayakkabı satıyorum. 2 gündür bayram pazarımızı kurduk. Bayrama kadar buradayız. Dar gelirlilerin uğrak olduğu yerler genelde buralar oluyor. Sabah saat 08.00'dan gece 00.00'a kadar açık buralar. Çok şükür, işlerimiz iyi. Yoğunluk çok iyi." dedi.

"Bayramdan önce işlerimiz yoktu"

Şeker satıcısı Muhyettin Gültekin, "Şeker fiyatımız ucuzdur. Çocuk şekerlerimiz 6 liradan başlıyor, 45 liraya kadar çıkan şeker çeşidimiz var. Lokumlarımız da 17 liradan 20 liraya kadar satılabiliyor. Müşterilerimizi boş göndermedik. Hepsine de elimizden gelene kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bayramdan önce işlerimiz yoktu, esnaflar nasiplerini bekliyordu. Krizden dolayı iş yapılmıyordu. Esnafın bayram alışverişi çok güzeldir." diye konuştu.

"Esnafın yüzü gülüyor"

İşlerinin açılmasıyla yüzlerinin de güldüğünü vurgulayan giyimci Orhan Bozkurt, şunları söyledi: "Bayramın yaklaşmasıyla piyasalarda hareketlilik olmaya başladı. Gündüzleri sıcaktık, millet fazla çıkamıyor. Sahura kadar millet dışarıda, canlı bir ticaret var. Bayramdan önceki işlerimiz durgundu fakat bayramın gelmesiyle biraz daha canlılık olmaya başladı. Bu bizi biraz daha sevindirdi. Esnafın yüzü gülüyor. Bayram yaklaştıkça hareketlilik daha çok oluyor. Özellikle akşamları daha çok yoğunluk oluyor. Esnaf saat 03.00'a kadar açıktır. Biz bundan çok memnunuz."

"Bayram bereketiyle geldi"

Ramazan bayramının bereketiyle geldiğini aktaran esnaf M. Şerif Karataş, "Bayram alışverişi iyi oldu. İşlerimiz şu an iyi, fena değil. Gece saat 01.00'e kadar açığız. Bayram bereketiyle geldi. Bir sıkıntılı dönem geçirdik ama şu an fena değil." ifadelerini kullandı.

"Ramazan'ın gelmesiyle işlerimiz hamd olsun daha iyi oldu"

İşlerinin açılmasına şükreden esnaf Ramazan Çınar, "Daha önce olaylardan dolayı işlerimiz çok düşüktü, Ramazanın gelmesiyle işlerimiz hamd olsun daha iyi oldu. Gündüzleri sıcak olduğu için millet sahura kadar dışarıda alışveriş yapıyor ve bu da ekonomiye katkı oluyor. Bir esnaf olarak bizim için iyidir, şükürler olsun. Ramazan bayramı bereketiyle işlerimiz çok iyidir, memnunuz." açıklamasında bulundu.

Gündüz saatlerinde havaların sıcak olmasından dolayı akşamüzeri ve akşam saatlerinde alışverişe çıktıklarını belirten vatandaşlar da Ramazan bayramının yaklaşmasıyla ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirterek, bayrama girmenin sevincini yaşadıklarını ifade ettiler. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Günümüzde gittikçe azalan, İslam'ın büyük önem verdiği ticaret ahlakına..
Son zamlarla birlikte 12 kilogramlık tüpün fiyatı 680 lira, piknik tüpü ise..
Altın fiyatları son zamanlarda rekor üstüne rekor kırıyor. Altın fiyatları ..
2023 yılında Türkiye'nin ekonomisinin trilyon doları aşan ekonomiler ar..
Peygamber Efendimizin ticaret ahlakına çok önem verdiğini, bu nedenle ticar..
KOSGEB Batman İl Müdürü Mehmet Fidan, 2023 yılında 788 işletmeye 47 milyon ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=