Lütfen bekleyin..



Emeklilerden 'otobüs' talebi

23 Haziran 2017, 19:04 - Okunma: 1800

Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü üzerinde Kuyubaşı köyü yakınlarında bulunan TOKİ sakinleri, defalarca bildirmelerine rağmen belediyenin TOKİ içine otobüs göndermediğini ve bu yüzden mağdur olduklarını belirttiler.

Defalarca bildirmelerine rağmen Batman Belediyesinin otobüs göndermediğini söyleyen "Emekli TOKİ" sakinleri, mağduriyetlerinin giderilmesi için topladıkları dilekçeleri belediyeye verdiler.

Emekli TOKİ sakinlerinin sorunları bitmek bilmiyor. Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü üzerinde Kuyubaşı köyü yakınlarında bulunan TOKİ sakinleri, defalarca bildirmelerine rağmen belediyenin TOKİ içine otobüs göndermediğini ve bu yüzden mağdur olduklarını belirterek, mağduriyetlerinin giderilmesi için imza toplayıp belediyeye dilekçe verdiler.

Emekli TOKİ sakinlerinden oluşan bir heyet, belediye önüne gelerek, otobüs sorununun giderilmesi için basın açıklaması yaptı.

Belediyenin daha önce Batı Raman Kampüsüne giden 6 otobüs sayısını artırması gerekirken, 3’e düşürdüğünü ifade eden TOKİ sakinleri, bu yüzden mağduriyetin daha da arttığını belirttiler.

Otobüs sıkıntılarının yanı sıra yolcu duraklarının da olmadığını ve bu sebeple yazın güneşin altında, kışın ise yağmur, karın altında uzun süre otobüs beklemek zorunda kaldıklarını vurgulayan TOKİ sakinleri, belediyeden sorunları gidermesini bekliyor.

“Defalarca müracaat ettiğimiz halde bize kapalı yolcu durakları yapmadılar”

Otobüslerin TOKİ içine girmediği için yol kenarında otobüs bekleyen genç kızlara yönelik saldırıların olduğunu da vurgulayan Emekliler Derneği 2’nci Şube Başkanı Seyfettin Ülgey, “Sıkıntılarımızı dile getirmek için belediye başkanımızla görüşmeye geldik. Üniversiteye giden 6 tane otobüs sayısını 3’e düşürdüler. Gece saat 01.00’a kadar otobüs çalışırken, onu da saat 21.30’a düşürdüler. Otobüsler sitenin içine girmiyor. Defalarca müracaat ettiğimiz halde bize kapalı yolcu durakları yapmadılar. Biz bunu talep ediyoruz. İnsanlarımız perişan. Kışın karda, yağmurda, yazın sıcakta milletimiz perişan. Son günlerde yol üzerinde duran kızlarımıza saldırılar, olumsuz şeyler oluyor. Bu konuda destek istemeye geldik.” dedi.

“Mağduriyetin bir an önce giderilmesini istiyoruz”

Belediyeden TOKİ içine otobüs göndermesini ve yolcu durakları yapmasını istediklerini aktaran Ömer Kazak, “Emekli TOKİ’den gelmekteyiz. Sitemizin içine araç gelmemesinden dolayı mağdur oluyoruz. Bir türlü otobüsler içeri girmiyor ve halk yürürken mağdur oluyor. Bu sıcakta, kışın yağmurda yürümek zorunda kalıyorlar. Belediye bize aracın olmadığını söylüyor. Belediyeden araç istiyoruz. Site içine hiç araç gelmiyor. Araç TOKİ içine girmediğinden dolayı yaklaşık bir buçuk, 2 kilometre yaşlı ve engelli vatandaşlarımız anayola yürümek zorunda kalıyorlar. Otobüs beklerken bile güneşin altında sıcakta kalıyorlar. Durak olmadığından dolayı mağdurlar. Mağduriyetin bir an önce giderilmesini istiyoruz. Otobüsün sitenin içine girmesini ve belli noktalara durakların yapılmasını istiyoruz.” diye konuştu.

Defalarca sorunlarının çözümü için belediyeye dilekçeyle başvurduklarını, belediyenin dilekçelerini kabul etmediğini dile getiren Kazak, topladıkları 640 adet dilekçeyi belediyeye vereceklerini, belediyenin sorunlarını çözmemesi takdirde 850 aile olarak sorunlarının çözümü için eylem başlatacaklarını kaydetti.

“Gençlerimiz tehlikede”

Yaşadıkları sorunlara tepki gösteren Abdullah Minaz ise şunları söyledi: “Durak ile evler arasında çok boşluk var. Bizim gençlerimiz tehlikede. Çok olumsuz olaylar olabilir ki olmaktadır da. Bu nedenle otobüslerin içeri girmesini istiyor ve talep ediyoruz. Otobüs çoğaltmalarını isterken, onlar azaltmış. Bu bizi hiçe saymaktır. Hepimiz mağduruz. Emekliyiz, oradan oraya yürüyemiyoruz. Gençler oradan oraya gideceği zaman tehlike yaşıyorlar. Olumsuz insanlar girip çıkıyor. Bu nedenle otobüslerin oraya girmesini ve mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.”

Yaptıkları açıklamanın ardından TOKİ sakinleri, topladıkları dilekçeleri belediye başkanına verdi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..
Batman Havalimanı Müdürlüğü tarafından açıklanan 2024 yılı mart ayı istatis..
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Kayapınar Belde Belediye Başkanı olarak..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Batman’ın 3 ilçesi ve beldeler..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=