Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR ‘Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutladı

23 Temmuz 2015, 17:02 - Okunma: 3973

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, basında sansürün kaldırılışı ve '24 Temmuz Gazeteciler Bayramı' nedeniyle bir açıklama yaptı.

24 Temmuz 1908 tarihinden bu yana basın üzerindeki sansürün kaldırılması nedeniyle her yıl kutlanan 24 Temmuz 'Gazeteciler ve Basın Bayramı' nedeniyle HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, bir mesaj yayınladı. 

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, 24 Temmuz 1908'de Anayasa'nın yeniden yürürlüğe girmesinden sonra çıkan gazetelerin, gazeteciler tarafından sansür memurlarına verilmeden, çıkarılmış olduğu bir gün olması dolayısıyla ‘Basın Bayramı’ olarak kabul edildiğini hatırlattı.

Doğru, yaptığı açıklamada, ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’ dolayısıyla, görev yapan basın mensuplarının basın bayramını kutlayarak, kamuoyunu aydınlatmak için her ortamda her koşulda sorumluluk duygusu içinde toplumun haber alma özgürlüğü adına görevlerini yerine getiren medya çalışanlarına görevlerinde başarılar diledi.

Ülkelerin gelişiminde çok önemli bir yere sahip olan basının, halkı bilgilendirme, eğitme, kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri bulunduğuna dikkat çeken Doğru, “Basın sektöründe çalışan ve emek veren gazetecilerin zor şartlarda özverili çalışmaları nedeniyle ülkemizde ve ilimizde basın önemli bir konumda bulunuyor. Ülkemizin ve ilimizin gelişimi, halkımızın bilgilendirilip bilinçlendirilmesi ve kamuoyunda gerekli hassasiyetlerin oluşturulmasında basının çok önemli katkıları bulunuyor.” dedi.

Doğru açıklamasının sonunda, “‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’ dolayısıyla tüm gazetecilerin ve Batman’da faaliyette bulunan gazete, dergi, radyo, ajans ve televizyon temsilcileri ile zengin bir kadroya sahip olan değerli basınımızın 24 Temmuz Basın Bayramını kutlar, tüm basın mensuplarımıza çalışmalarında başarılar dilerim.” ifadelerini kullandı. (batmanbasin.com)

Etiketler : basın bayramı, sansür
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
MEDYA Kategorisindeki Diğer Haberler
Ramazan Bayramı vesilesi ile bir mesaj yayımlayan Batman Bağımsız Gazetecil..
"13 Şubat Dünya Radyo Günü" dolayısıyla açıklama yapan Aksa FM Ge..
Batman Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Derneği Başkanı Yüksel Çift..
Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı Veysi Demir, Başkan Yardımcısı ..
Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı Veysi Demir, Batman Midyatlılar..
BESO Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü&q..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=