Lütfen bekleyin..



Molla Said Mahmud: Amaçlanan halkı Suriyelilere karşı kışkırtmaktır!

09 Temmuz 2017, 15:37 - Okunma: 1786

Batman’da ikamet eden Suriye ulemasının önde gelen isimlerinden Molla Said Mahmud, kimi odakların, yerli halkı Suriyelilere karşı kışkırtmaya çalıştığına dikkat çekti.

Suriyelilere yönelik yapılan algı operasyonları ve saldırılara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Suriye ulemasından Molla Said Mahmud, kimi odakların, yerli halkı Suriyelilere karşı kışkırtmaya çalıştığına dikkat çekti.

Batman’da ikamet eden Suriye ulemasının önde gelen isimlerinden Molla Said Mahmud, Türkiye’ye sığınan Suriyelilere yönelik son zamanlarda yapılan algı operasyonları ve Sakarya’da 9 aylık hamile kadın ile 10 aylık bebeğinin vahşice öldürülmesi olayına ilişkin İLKHA'ya değerlendirmelerde bulundu.

Kimi odakların kasıtlı olarak halkı porovoke ettiğini dile getiren Molla Said, oluşturula kötü algı nedeniyle Suriyelilere yönelik saldırıların gerçekleştiğini ifade etti.   

Suriyeli hamile kadın ile 10 aylık bebeğinin vahşice öldürülmesine tepki gösteren Molla Said, “Geçtiğimiz günlerde çocuğuyla birlikte Suriyeli annenin vahşice katledilmesi affedilecek bir durum değildir. Eğer ki bu öldürülen Suriyeli kadın Yahudi bir kadın olsaydı tüm Avrupa ayağa kalkar, katillerinden hakkını almayana kadar durmazlardı. Hatta onları terör listesine dahi eklerlerdi. Lakin Suriyelilerin kanı herkes tarafından dökülebilecek kadar ucuz hale gelmiş. Bu hal çok kötü bir ameldir ve iyi bir olay değildir. Türkiye’ye sığınan Suriyelilere yardım edilmesi gerekirken, onlara bu zulmün yapılması çok acı verici bir olaydır.” dedi.

Bazı art niyetli insanlar yüzünden tüm Suriyelilerin kötü gösterilmesinin doğru olmadığını belirten Molla Said, “Evet, aslında tüm Suriyeliler melek ya da ıslah olmuş değil. Kötü niyetli bazıları olabilir, ama bir kişi ya da bazılarının yaptığı hataları tüm Suriyelilere mal etmek doğru değildir. Bazılarının yaptığı yanlışlardan ötürü hepsini kötü görüp onlardan intikam almak doğru değildir.” diye konuştu.

“Amaçlanan halkı Suriyelilere karşı kışkırtmaktır”

Son zamanlarda Suriyelilere yönelik yapılan algı operasyonlarına da değinen Molla Said, sözlerine şöyle devam etti:

“Türkiye’deki sol kesim özellikle Suriyelilere yönelik kötü bir algı operasyonu yapıyor. Burada amaçlanan, halkı Suriyelilere karşı kışkırtmaktır. Bu tür insanlar siyasette yapacakları bir şeyler olmadığı ve iktidara rakip olamadıkları için böyle işlere kalkışıyorlar. Bu şekilde Suriyelileri kendilerine siyaset malzemesi yapıp, amaçlarına ulaşmak istiyorlar. Yani kendi siyasetleri için Suriyelileri kötü gösterip, gündeme getirmeye çalışıyorlar. Bu doğru bir davranış değildir. Tam tersine Suriyelilere kapılarını açmaları, onları sevindirmeleri ve birbirleriyle kardeş olmaları gerekir.”

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınan Suriyelilerle "ensar-muhacir" ilişkisinin kurulması gerektiğini ifade eden Molla Said, “Suriyeliler hakkında söylenen sözler doğru sözler değil. Suriyelilerin ülkesinde savaş ve ölüm olmamış olsaydı inanın ki onlara para dahi vermiş olsaydınız Türkiye’ye gelmezlerdi. Ölüm korkusuyla buraya gelip, kardeşlerine sığınmışlar. Onlara kucak açılıp, yardımcı olunması gereken yerde haklarında kötü konuşmak doğru değildir. Muhacir ve ensar kardeşliği olması gerekir.” ifadelerini kullandı.

"Sığındığımız ülke bizi himayesi almışsa, bizim de onlara karşı daha fazla iyilik içerisinde olmamız gerekir"

Kendi ülkesinin dışına çıkıp başka ülkeye sığınanların o ülkenin kanun ve kurallarına uyması gerektiğine vurgu yapan Molla Said, şunları söyledi: “İster Suriyeli olsun ya da olmasın, kim kendi memleketinden ayrılıp başka memlekete giderse oradaki insanlara saygı gösterip, takdir etmesi gerekir. O ülkenin kanun ve nizamına uyması gerekir, tam tersine hareket etmemesi lazım. Sığındığın yerde kötülük yapmamak, oranın insanlarına eziyet vermemek gerekir. Nasıl ki sığındığımız ülke bizi himayesi altına almışsa, bizim de onlara karşı daha fazla iyilik içerisinde olmamız gerekir.”

Türkiye'nin Suriyelilere yaklaşımını takdir ettiklerini belirten Molla Said, yaşanan sorunların ise iyi analiz edilmesi gerektiğini belirterek şunları ifade etti:

“Kim olursa olsun kendi ülkesinden göç ettiği zaman hali perişan ve sorunları çok olur. Nefsi sorunlar, hastalık sorunları, iktisadi sorunlar ve yabancılık çekme sorunları gibi birçok sorunlarla karşı karşıya olur. Kesinlikle sorunsuz olmuyor. İşte bu yüzden sığındıkları ülke, imkânları dâhilinde onların var olan bu sorunlarıyla ilgilenmesi ve yardımcı olması gerekir. Türkiye, Suriyeli mülteciler konusunda diğer bütün ülkelerden daha iyidir. Hatta Türkiye, Suriyeliler için kendi kavimlerinden olan ve aynı dili konuşan Arap ülkelerinden daha iyidir. Buradaki rahatlık ve güven ortamı hiçbir ülkede Suriyelilere verilmemiştir. Bundan dolayı Türkiye hükümetine teşekkür edip, onları takdir ediyoruz. Eğer ki buraya gelen Suriyeliler kabul edilmemiş olsalardı, şimdi hepsi ölmüşlerdi.”

Konuşmasında Suriyelilere ve Türkiye vatandaşlarına çağrıda bulunan Molla Said, “Türkiye ve Suriye komşu ülkelerdir. Şimdi ise üzerine gelen bu kötü durumdan dolayı Suriyeliler komşularına sığınmak zorunda kalmışlar. Bu komşunun da onlara kardeşçe muamele etmesi gerekir. Mademki biz Müslümanız, Müslümanın birbirine kardeşçe, yardımlaşarak ve güzel ahlakla sahip çıkması gerekir.” dedi. (İLKHA)

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 7 gözaltı


Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 7 gözaltı

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..
Batman'da nevroz etkinliğine katılarak kamu malına zarar verip, PKK/KCK..
Batman'da iki farklı tankerde yapılan aramada kaçak olduğu belirtilen 3..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=