Lütfen bekleyin..



Batman'da 15 Temmuz Konferansı!

12 Temmuz 2017, 23:07 - Okunma: 2321

Batman İl Müftülüğü tarafından "Ezanları Susturan Darbelerden, Darbeleri Susturan Selalara" konulu konferans 15 Temmuz Gazisi Safiye Bayat'ın katılımıyla gerçekleşti.

Batman'da 'Ezanları Susturan Darbelerden, Darbeleri Susturan Selalara' konulu konferans verildi.

ABD destekli gerçekleşen FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla Batman İl Müftülüğü tarafından "Ezanları Susturan Darbelerden, Darbeleri Susturan Selalara" konulu konferans 15 Temmuz Gazisi Safiye Bayat'ın katılımıyla gerçekleşti.

Hıvzullah Kavak'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İl Müftülüğüne bağlı Hüseyniye Kız Kur'an Kursu öğrencilerinin işaret diliyle 'şehitler ölmez' türküsünü anlatmalarıyla devam etti.

Daha sonra "15 Temmuz Din ve Değerlerimiz" konulu bir konuşma yapan İl Müftüsü Turgut Erhan, 15 Temmuz'un Allah'ın inayeti, milletin cesaretiyle bertaraf edildiğini belirtti.

Erhan, "15 Temmuz, gizli ve karanlık emellerine ulaşmak için her türlü yolu mubah gören dini ve dini duyguları istismar eden, milletimizin zekâtını, sadakasını ve kurbanını çalan, evlatlarını ellerinden alan dinimizin temel değerlerini ve kavramlarını tahrif ve tahrip eden gayri İslami, ahlaki davranışlarla, yalan ve desiselerle kendine insan ve imkân devşiren devletin tüm organlarına sızarak milletin geleceğini ipotek altına almaya çalışan müstevi ameller uğruna memleketini ateşe vermekten çekinmeyen bir FETÖ zihniyet ürünüdür." dedi.

Konuşmanın ardından program, şiir dinletisi ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri slayt gösterimiyle devam etti.

Daha sonra 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde darbe girişiminde bulunan askerlerin ateş açmasıyla yaralanan gazi Safiye Bayat, duygu, düşünce ve hatıralarını anlattı.

Bayat, "15 Temmuz gecesi çok kanlı bir eylemin sergilendiğini açıkça anladım. Bu yüzden ağlamaya ve dualar etmeye başladım. 'Rabbim o hainlere karşı bizi muhafaza et. Bizi muzaffer kıl. Bunların önünde başımı eğmediğin için teşekkür ederim. Ne olur beni yalnız bırakma ya Rabbi.' Onlar çok zalimdiler. Onlar çok haindirler. O zaman biz de Allah'ın askerleri olarak, Allah bizimledir diyerek dilimizi küfre saptırmadan bedduaya değdirmeden Allah-u ekber diyerek yürüdük. Hepimiz Allah-u ekber diyerek yürüdük." ifadelerini kullandı.  

Yapılan konuşmanın ardından Batman Vali Yardımcısı Mekan Çeviren tarafından 15 Temmuz gazisi Safiye Bayat'a çiçek ve plaket takdimi yapıldı.

Program, Hüseyniye Kız Kur'an Kursu öğrencisi küçük kızın yaptığı dua ile son buldu.

İl Kültür Merkezi Konferans salonunda düzenlenen programa; Batman Vali Yardımcısı Mekan Çeviren, İl Müftüsü Turgut Erhan, 15 Temmuz gazisi Safiye Bayat, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.  (İLKHA)

Asker zehirlenmesiyle ilgili flaş gelişme!

Asker zehirlenmesiyle ilgili flaş gelişme!

Asker zehirlenmesiyle ilgili flaş gelişme!

Asker zehirlenmesiyle ilgili flaş gelişme!

Asker zehirlenmesiyle ilgili flaş gelişme!

Asker zehirlenmesiyle ilgili flaş gelişme!

Asker zehirlenmesiyle ilgili flaş gelişme!

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da halka gül dağıtan Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllül..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..
Cuma Hutbelerinde “Gözümüzün Nuru: Namaz” konusu işlendi.
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, bayram namazı kılıp halkla bayramlaşara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=