Lütfen bekleyin..



"15 Temmuz'u asla unutmayacak ve unutturmayacağız"

13 Temmuz 2017, 16:43 - Okunma: 1518

ABD destekli 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümü dolayısıyla Batman'da 8 konfederasyon tarafından basın açıklaması yapılarak, bu kalkışmanın asla unutturulmayacağı belirtildi.

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümüyle ilgili Batman'da 8 konfederasyonun yaptığı ortak açıklamada, bu darbe girişiminin asla unutturulmayacağı belirtildi.

Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Türkiye kanadı olan; Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), Hak-İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ortak açıklamada bulundu.

Basın açıklamasında Türk-İş Batman Şube Başkanı Abdülaziz Altun,  TESK Batman Şube Başkanı Salih Kaplan, Memur-Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Ergin, Hak-İş Batman Şube Başkanı Bünyamin Söğüt, TZOB Batman Şube Başkanı Nizamettin Aydiş, TİSK Batman Şube Başkanı Süleyman Tekin, Türkiye Kamu-Sen Batman Şube Başkanı Ayhan Sarıkaya ve TOBB Batman Şube Başkanı Abdulkadir Demir hazır bulundu.

Basın açıklamasını konfederasyonlar adına okuyan Abdulkadir Demir, tarihin en zor günlerinden biri olan 15 Temmuz'un yıl dönümüne girildiğini belirtti.

Demir, "İki hafta boyunca farklı etkinliklerle, hazırladığımız afişlerle ülkemizin tamamında 15 Temmuz ruhunu canlı tutacağız. 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz'un Türkiye için bir milat olduğuna inanıyoruz. Çünkü bu alçak saldırı, darbenin ötesinde bir işgal girişimiydi. 15 Temmuz, İstiklal Harbi'nden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi. O gece Fetullahçı Terör Örgütü, devleti ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştı. Darbe girişiminin asıl amacı; ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye'yi iç savaş ortamına sokmaktı. Darbe teşebbüsünün nihai amacı Türkiye Cumhuriyeti'ni bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmekti." dedi.

Milletin cesareti ve feraseti ile darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlandığını ifade eden Demir, "Bu masadaki kuruluşların tamamı da ilk andan itibaren devletimizin ve milletimizin yanında yer aldı. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, gazi meclisimiz, Başbakanımız, siyasi partilerimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamızın kararlı duruşuyla bir destan yazdık. Haince planlanmış darbe girişimini savuşturan milletimizin önünde saygıyla eğiliyoruz. Darbe girişimine karşı verdiğimiz bu mücadelede 250 vatandaşımız şehit oldu, 2 bin 301 vatandaşımız gazi oldu. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Gazilerimizi şükranla anıyoruz. Milletimiz onları daima minnetle ve rahmetle anacaktır. Dünyada çok az millet bu bedeli ödeyebilir." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Siirt'te bir polisi yaralayıp olay yerinden kaçan şahsın aracı Batman&#..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala rengârenk şeker çeşitleri tezgâhl..
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=