Lütfen bekleyin..



Batman Barosu'ndan 15 Temmuz açıklaması

14 Temmuz 2017, 19:23 - Okunma: 1535

Batman Barosu, darbe sürecinden sonra demokratik düzenin güçlendirilmesi, ülkemiz sorunlarının siyasal zeminde çözülmesi, farklılıkların zenginlik görülerek bir an önce normalleşmeye gidilmesi beklentilerine belirtildi.

Batman Barosu Başkanlığı, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde mesaj yayımladı.

yayımlanan mesajda şu ifadeler yer verildi:

15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY Terör örgütü tarafından parlamenter sistem, sivil siyaset ve demokratik rejime yönelik darbe kalkışması yapılmış olup, darbe girişimi büyük bedeller ödenerek bertaraf edilmiştir. Türkiye toplumunun darbeye karşı tüm dünya halklarına örnek olabilecek demokratik refleksi takdire şayandır. 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye toplumu; seçilmiş sivil siyasete dönük bu darbe teşebbüsünün karşısında durarak, demokratik düzenine sahip çıktığını açık bir şekilde göstermiştir. Bu bağlamda 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe teşebbüssünü engellemeye çalışırken hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Tarih bu vatandaşlarımızın mücadelesini asla unutmayacaktır.

 

Ülkemizde geçmiş yıllarda yapılan darbeler ve en son 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsünün en önemli sebeplerinden biri Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana Hukuk Sistemimizin düzgün ve tam anlamı ile işlememesidir. Hukuk Sistemlerinin, özellikle hukukun üstünlüğü esas alınarak işlediği ülke ve toplumlarda, darbelere yer olmadığı bilinen bir gerçektir. Hukukun üstünlüğünün en önemli şartı ise tarafsız ve bağımsız yargıdır. Tarafsız ve bağımsız yargıya sahip olan ülkelerde vatandaşların hukuki güvenliğinin sağlandığı bir gerçektir. Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana ülkemizdeki yargının hali ne yazık ki içler acısıdır. Hem nitelik hem nicelik anlamında kronikleşmiş sorunlar bugüne kadar ne yazık ki giderilememiştir. Her şeyden önce ülkemizde yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığının sadece kağıt üzerinde kalmadığı, nitelik anlamında liyakate dayalı ve nicelik olarak yeterli sayıda hakim ve savcının istihdam edildiği, yargının üç saç ayağından biri olan savunmanın üzerinden baskı ve kısıtlamaların kaldırıldığı bir hukuk reformuna acil ihtiyaç bulunmaktadır.

15 Temmuz darbe teşebbüsünün üzerinden bir yıllık süre geçmiştir. Bu süreçte FETÖ/PYD yapılanmasına karşı soruşturma ve yargılamalar son hızıyla devam etmektedir. Suçluların ve sorumluların, telafisi mümkün olmayan mağduriyetler yaşanmasına fırsat verilmeden, evrensel hukuk kuralları çerçevesinde, insan hak ve özgürlükleri korunarak adil soruşturma ve yargılamalar sonucunda ortaya çıkarılmalarını gerektiğini belirtmek isteriz. 15 Temmuz darbe girişimine karşı toplumun tüm kesimlerinin verdiği ortak demokratik tepki ve mücadelenin öneminin altını çizerken, bundan sonraki süreçte gerek suçluların saptanması ve yargılanması sürecinde gerekse böyle bir sürece zemin hazırlayan sağlıksız işleyen, aksak demokratik koşulların gözden geçirilmesi, insan hak ve özgürlüklerini önceleyen evrensel demokratik koşulların ülkemizde yaşama geçirilmesi gerekliliğinin önemini hatırlatırız.

Batman Barosu olarak beklentimiz; darbe sürecinden sonra demokratik düzenin güçlendirilmesi, ülkemiz sorunlarının siyasal zeminde çözülmesi, farklılıkların zenginlik olarak görülerek hareket edilmesi ve bir an önce normalleşme sürecine gidilmesidir.                

Bu dönemde ülkemizin yıllardır ihtiyaç duyduğu hukuk reformunun biran önce yapılması beklentimizi tekrarla, 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştirenleri ve destek verenleri bir kez daha lanetliyor, bu darbe teşebbüsü sırasında şehit olan tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz.

 

 Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Deniz ve çay balıklarında av yasağının başlamasını değerlendiren balık satı..
Batman'da bir şahıs üzerinde yapılan aramada, tarihi eser olduğu değerl..
Batman'da iki günlük güneşli havanın ardından tekrar başlayan kısa süre..
Ramazan Bayramı tatili için şehir dışından Batman'a gelen vatandaşlar, ..
Batman'da bir otomobil ile minibüsün çarpışması sonucu yaşanan kazada 3..
Batman'da yanlış aşı yapıldığı iddiasıyla 30 keçisinin telef olduğunu b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=