Lütfen bekleyin..



Müslümanların özgürlüğü Kudüs'ün özgürlüğüne bağlıdır!

18 Temmuz 2017, 17:26 - Okunma: 1705

Batman'da sivil toplum kuruluşu temsilcileri, 3 Filistinlinin Siyonist işgalci İsrail tarafından katledilmesinin ardından Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılmasına tepki gösterdiler.

İşgalci İsrail'in Mescid-i Aksa'yı kapatmasına sert tepki gösteren Batman'daki STK temsilcileri, Müslümanların özgürlüğünün Kudüs'ün özgürlüğüne bağlı olduğunu belirttiler.

Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Lokman Özkan, işgalci İsrail'in 50 yıldan bu yana ilk defa Mescid-i Aksa'yı kapattığını söyledi.

Özkan, "Bir terör devleti olan İsrail, maalesef 50 yıldan sonra ilk defa Kudüs'te ilk kıblegâhımız Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatmıştır. Bu, biz Müslümanları derinden yaralayan bir olaydır. Bu terör devleti İsrail'in ilk olayı değildir. Bunlar kendilerinden olmayan herkesi kendilerine köle sanan bir zihniyet ve anlayıştadırlar. Gerçek anlamda biz Müslümanlar bir araya gelip, vahdetimizi sağlasak bugün İsrail buna cesaret edemez." dedi.

"Siyonist yapı Kudüs'ü kan gölüne çevirdi"

İsrail'in varlığının insanları katletmek, yok etmek üzere olduğunu dile getiren Özkan, sözlerine şöyle devam etti: "Sadece kendi varlıklarını, krallıklarını, büyük İsrail'i oluşturmak adına mücadele eden ve bunun için de insani bütün değerleri yok sayan bir anlayışa sahip İsrail terör devleti, Müslümanlar için büyük öneme sahip olan Kudüs'ü bugün işgal etmiş ve Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatmıştır. İslam tarihine bakıldığında Müslümanlar Kudüs'ü fethettikleri vakit barış ve esenlik getirmişlerdir. Tam aksine Bizanslılar ve Yahudiler, bugünkü Siyonist yapı bunu işgal ettiği vakit orayı kan gölüne çevirmişlerdir."

"Müslümanlar siyasi birliklerini oluşturup İsrail ve Batı medeniyetine ders vermeli"

Batı medeniyetinin kan ve gözyaşı üzerine kurulduğunu belirten Özkan, "Mescid-i Aksa'nın bugün işgal edilmiş olması Müslümanlar için bir ders, ibret niteliğinde olması lazım. Müslümanların bundan ders alarak mutlaka kendi siyasi birliklerini, vahdeti oluşturarak, kan ve gözyaşı üzerine kurulmuş olan İsrail ve Batı medeniyetine mutlaka ders vermeleri gerekir. Bütün insanlığa saadet getirmek için bizim bir araya gelmemiz, kardeşlik bağlarımızı güçlü kılmamız lazım." ifadelerini kullandı.

"Müslümanların özgürlüğü Kudüs'ün özgürlüğüne bağlıdır"

Ortadoğu'da yaşanan sorunların temel nedeninin terör devleti İsrail olduğunu anlatan Özkan, "Bugün dünyanın neresinde kan, gözyaşı ve zulüm varsa sebebi yine İsrail'dir. Müslüman ülke liderleri, bizim liderlerimiz mutlaka kısa sürede bir araya gelmeli ve İslam birliğini tesis etmelidir. Müslümanların mutlaka ortak bir ordusunun, birleşmiş milletlerinin, silah gücünün ve ekonomik düzeninin olması lazım. Ancak bu şekilde Batı'yla mücadele edebiliriz. Müslümanların özgürlüğü Kudüs'ün özgürlüğüne bağlıdır. Kudüs var oldukça Müslümanlar var olur. Nasıl ki güneşin doğup battığına iman ediyorsak, bir gün Siyonist İsrail'in de yok olacağına iman ediyoruz. Kudüs'ün de mutlaka özgürleşeceğine iman ediyoruz." şeklinde konuştu.

"İsrail bunu yaparken Müslümanların tepkisini ölçmeye çalıştı"

Mescid-i Aksa'nın kapatılmasının Müslümanların tepkilerini ölçmeye yönelik bir davranış olduğuna değinen Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Dönem Sözcüsü Yusuf Tanrıseven ise şunları söyledi: "İsrail'in Mescid-i Aksa'yı kapatması kararını şiddetle kınıyoruz. Bu, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya karşı yaptığı ilk davranış değil. Daha önce defalarca bombalama eylemi için çalışan fanatik vatandaşları olmuştu ama 50 yıldır Filistin topraklarının işgalinden bu yana ilk defa Mescid-i Aksa cuma namazında kapatılmış oldu. İlk defa cuma namazı orada kılınamadı. İsrail'in burada bir test yaptığını düşünüyoruz. Bunu yaparken Müslümanların tepkisini ölçmeye çalıştı. Çünkü yıllardır biliniyor ki İsrail'in orada Mescid-i Aksa'yı yıkıp yerine bir tapınak yapma hayali var. Ama Müslümanların buna gerekli tepki vermesi halinde bu hayallerinden vazgeçecek. Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne kavuşması için Kudüs'ün Filistinlilerin yönetimine verilmesi gerekiyor. Kudüs özgürleşmeden ne Müslümanların ne Mescid-i Aksa’nın ve ne de Filistinlilerin rahat olma ihtimalini zor görüyoruz." (İLKHA)

Milli eğitim yatırımları değerlendirme toplantısı yapıldı

Milli eğitim yatırımları değerlendirme toplantısı yapıldı

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Siirt'te bir polisi yaralayıp olay yerinden kaçan şahsın aracı Batman&#..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala rengârenk şeker çeşitleri tezgâhl..
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=