Lütfen bekleyin..



Hak ve Özgürlükler Platformu’ndan Mescid-i Aksa çağrısı

19 Temmuz 2017, 22:15 - Okunma: 1709

Hak ve Özgürlükler Platformu Sözcüsü Feyzi Aydın, Siyonist İsrail’in Mescid-i Aksa’yı işgal girişimi ve haydutça eylemlerini asla kabul etmeyeceklerini, tüm Müslümanları, İslami cemaatleri ve insanlığını yitirmemiş herkesi tepki vermeye çağırdı.

Siyonist terör rejiminin, Mescid-i Aksa'da Müslümanları katledip harem-i şerifi ibadete kapatmasını telin eden Hak ve Özgürlükler Platformu, her Müslümanı en yüksek perdeden tepkisini ortaya koymaya çağırdı.

Siyonist İsrail’in Mescid-i Aksa’yı işgal girişimini şiddetle lanetlediklerini belirten Hak ve Özgürlükler Platformu Sözcüsü Feyzi Aydın, yaptığı açıklamayla, işgal çetesinin bu haydutça eylemlerini asla kabul etmeyeceklerini belirterek tüm Müslümanları, İslami cemaatleri ve insanlığını yitirmemiş herkesi tepki vermeye çağırdı.

Terör rejimin İsrail’in, geçtiğimiz günlerde üç Filistinli Müslüman’ı Mescid-i Aksa’nın bahçesinde katletmesinin ardından Mescid-i Aksa’yı ibadete kapattığını anımsatan Aydın, son zamanlarda sistematik bir şekilde Filistinli Müslümanları sokaklarda, kamuoyunun gözleri önünde tek tek ve vahşice katleden İsrail terör rejimini vahşilikte ve barbarlıkta geldiği noktayı gözler önüne serdiğini belirtti.

Aydın, "Bizler Hak ve Özgürlükler Platformu olarak terör devletinin yapmış olduğu bu katliamları lanetliyor, yarım asırdan beridir ilk defa Mescid-i Aksa’nın ibadete kapatılmasını şiddetle kınıyoruz. Bugün Filistin’i savunmak gerçekte Filistin meselesinden çok daha önemli ve yaygın bir gerçeğin savunulmasıdır. Bugün Siyonist İsrail rejimi ile mücadele, emperyalizm ve sulta düzenle mücadele anlamına geliyor." dedi.

"Dünya Müslümanları işgalci İsrail ve onun dostlarına karşı birleşmeli"

Filistin’i savunmanın ümmeti savunmak olduğunu vurgulayan Aydın, "Kudüs davası ümmetin ana davasıdır. Ümmeti uyandırıp birleştirecek, güçlendirecek dava, Kudüs davasıdır. Ümmet, Kudüs’ün kurtuluş davası etrafında birleşirse güç ve kudret sahibi olur. Vahdet ve kardeşlik sahibi olur. Evet, Kudüs davası, Filistin davası, tüm ümmetin ortak davasıdır. Bu dava hangi mezhepten ve milletten olursa olsun tüm Müslümanları bir araya getirecek, vahdet potası içinde eritecek bir davadır." diye konuştu.

Tüm Müslümanları Kudüs davası etrafında birleşmeye çağıran Aydın, "Siyonist İsrail’in elleri Ortadoğu’dan kesilmeden Müslümanlar için barış ve kurtuluş, vahdet ve kardeşlik söz konusu olamaz. Tüm dünya Müslümanları işgalci İsrail ve onun dostlarına karşı birleşmeli, Kudüs ve Filistin davası etrafında kenetlenmeli, Filistin cihadına sahip çıkmalıdırlar." ifadelerini kullandı.

"Kudüs davası etrafında birleşelim"

Açıklamasında, "Ey Müslümanlar; Kudüs davasını canlı tutalım, Kudüs davası etrafında birleşelim" diyen Aydın, devamında şunları kaydetti: "Dostluk ve düşmanlıklarımız Kudüs davasına olan dostluk ve İsrail’le olan düşmanlığımız üzerinde şekillenmelidir. Buradan tekrar tüm dünya Müslümanlarına sesleniyoruz; ümmetin kurtuluş ve vahdetini isteyen, Müslüman halkların özgürlüğünü isteyen tüm ülke ve cemaatlere çağrıda bulunuyoruz. Ümmetin en büyük düşmanı İsrail’dir. Acı ve perişanlığımızın arkasında işgalcisi İsrail’in ve arkasındaki şeytani güçlerin, Amerika ve diğer batılı ülkelerin topraklarımızı işgal edip talan etme emelleri yatıyor."

İslam dünyasındaki âlimler tarafından siyonist çeteye karşı öfke cuması ilan edilen önümüzdeki Cuma günü tüm Müslümanları bu vahşete karşı seslerini yükseltmeye çağıran Aydın, Müslümanları Filistin’in, Kudüs’ün ve Mescid-i Aksan’ın kurtuluşu için duaya davet etti. (İLKHA)

Batman Valisi eğitim yatırımlarını inceledi

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..
Batman Havalimanı Müdürlüğü tarafından açıklanan 2024 yılı mart ayı istatis..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=