Lütfen bekleyin..



Batman’da Tüketici Hakem Heyetine bin 500 kişi başvurdu

20 Temmuz 2017, 15:59 - Okunma: 2522

Batman Ticaret İl Müdürü Şehmus Kalkan, Tüketici Hakem Heyetine bu yıl içerisinde yaklaşık bin 521 başvuru yapıldığını belirtti.

Batman’da Tüketici Hakem Heyetine bu yıl içerisinde yaklaşık bin 521 başvuru yapıldığı bildirildi.

Batman Ticaret İl Müdürü Şehmus Kalkan yaptığı açıklamada, Tüketici Hakem Heyetine bu yıl içerisinde yaklaşık bin 521 başvuru yapıldığını, bunlardan bin 350’sinin tüketicinin lehine sonuçlandığını söyledi.

Tüketici Hakem Heyeti olarak haksızlığa uğradığını düşünen vatandaşlara her zaman destek olduklarını ifade eden Kalkan, tüketici hakları kavramını halka anlatmak, tüketicilerde hak arama bilincini oluşturmak amacıyla Tüketici Hakem Heyetinin kurulduğunu kaydetti.

Kurdukları Tüketici Hakem Heyeti Komisyonunun, Türkiye’de en hızlı şekilde çalışan komisyon olduğunu belirten Kalkan, haksızlığa uğradığını düşünen vatandaşların sıkıntılarını ivedilikle çözmeye çalıştıklarını aktardı.

Tüketim ile ilgili bilinmesi gerekenleri paylaşan Kalkan, "Alışveriş yapmadan önce alışverişinizin ekonomik ve ihtiyaca yönelik olduğundan emin olun. Fiş, fatura veya sözleşmenizin bir örneğini mutlaka alın ve saklayın. Satın alma işlemlerinde ek maliyetleri ve satış sonrası hizmetleri net olarak öğrenin. Hediye, çekiliş kuponu gibi vaatlere kanmayın. Fiyat etiketine dikkat ediniz. Etiket, tarife ve fiyat listelerinde belirtilen fiyat ile kasa fiyatı ile arasında fark olması halinde lehinize olan fiyatın uygulanması gerektiğini unutmayınız. Fiyat etiketi ile ilgili şikâyetlerinizi bulunduğunuz yerdeki ticaret il müdürlüklerine, belediyelere ve ilgili odalara yapabilirsiniz." dedi.

Tüketicinin bir ürünü aldığı zaman tanıtma ve kullanma kılavuzlarını incelemesi ve garanti belgesini mutlaka alması gerektiğini hatırlatan Kalkan, "Garanti süresi malın teslim tarihinden itibaren başlamak üzere en az iki yıldır. Sözleşmede öngörülen koşullar sözleşme süresi içinde aleyhinize değiştirilemez. Satıcı veya sağlayıcının tek taraflı olarak sözleşmeye koyduğu ve sizin aleyhinize dengesizliğe neden olan sözleşme koşulları haksız şarttır ve bu şartlar kesin olarak geçersizdir." diye konuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlayan Batman ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=