Lütfen bekleyin..



Batman Lobisi kuruluyor!

20 Temmuz 2017, 18:03 - Okunma: 2349

Batman'da 20 oda ve meslek örgütü bir araya gelerek, Batman Lobisi kurulması için çalışma başlattı.

Batman'da 20 oda ve meslek örgütü bir araya gelerek, Batman Lobisi kurulması için çalışma başlattı.

Lobisi olmayan neredeyse tek il olan Batman'ın ciddi bir eksiği artık tamamlanıyor. Şehrin sorunları ve tanıtımı amacıyla yaklaşık 20 oda ve meslek kuruluşu bir araya gelip, lobi çalışması için ilk adımı attı.

Batman Ticaret ve Sanayi Odasının (BATSO) öncülüğünde aralarında Batman Barosu, Ticaret Borsası, Esnaf Odası, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Mali Müşavirler Odası, Eczacılar Odası, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD), Anadolu Aslanları İşadamları Derneğinin (ASKON) de olduğu 20 oda ve iş dünyası örgütü Batman Lobisi için bir araya geldi.

Lobi çalışması için yemekli toplantıda bir araya gelen oda ve iş örgütleri, kent için ne yapılabileceği konusunda girişim ve istişare yaparak, BATSO çatısı altında geçici de olsa bir sekretarya oluşturdular.

Lobinin amacının kente hizmet ve sorunların çözülmesi olacağı belirtilirken, burada siyasetin konuşulmayacağı ve şehrin çıkarlarına hizmet edileceği ifade edildi.

Bu kuruluşun hedefinin, ildeki işsizlik, sanayi, il özel idare, belediye veya herhangi bir kurumun Batman için yapması gerekenleri rapor haline getirmek, varsa çözüm önerileri ile beraber cumhurbaşkanından devletin en alt kademesine kadar bu raporları ulaştırmak ve sorunların çözümü noktasında bakanlıklardan randevu talep edip, birinci ağızdan sorunların iletileceği olduğu bildirildi.

Batman'ın sorunlarının tek bir kurum ve kişi ile çözülemeyeceği anlaşıldığından bu lobi çalışması ile şehrin çıkarı neredeyse lobideki tüm bileşenlerin orada olacağı ve kentin eksiklikleri, daha sonra çözüm önerileri ortaya çıkarılıp ciddi girişimlerde bulunulup, mücadele verileceği kaydedildi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Uyuşturucu bataklığının kurutulup, baronların önünün kesilmesi halinde madd..
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=