Lütfen bekleyin..



Vali Deniz: Bizimle ilişkileri iyi olan her ülkenin bizimle aralarını bozdular

24 Temmuz 2017, 13:38 - Okunma: 1621

Basınla bir araya gelen Batman Valisi Ahmet Deniz, "PKK'sı da FETÖ'sü de hep bir iş birliği içerisinde, birilerinin kontrolünde yıllardır bu ülkenin gelişmesini, kalkınmasını denemişler ki deniyorlar da. Dibi bitmedi, bizim bu mücadelemiz devam edecek." dedi.

Basın mensuplarıyla bir araya gelen Batman Valisi Ahmet Deniz, Türkiye'nin gelişmesini istemeyenlerin, iyi ilişkiler geliştirilen ülkelerle aralarını bozduklarını söyledi.

Batman Valisi Ahmet Deniz, "24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı" dolayısıyla ildeki yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi. Gazetecilerin, 24 Temmuz 1908'den bu yana kutlanan Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutlayan Vali Deniz, gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

Batman'da kaçak sigara ele geçirildi

Kentin eğitim durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Deniz, eğitimde istenilen seviyede olmadıklarını söyledi.

Deniz, "Eğitimde sonlara düşmüşüz, bu bizim hazmedeceğimiz, kabul edebileceğimiz bir şey değil. 'Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar' adıyla başlattığımız projenin ilk verileri güzel gelmeye başladı. Okul öncesi eğitimdeki sayısal artışımız Türkiye'deki en fazla artış sağlayan iliz, birinci sıradayız. TEOG sınavlarına kısmen yansıdı ama daha istediğimiz seviyede değil, asıl istediğimiz sıçramayı önümüzdeki yıllarda yapacağız." dedi.

Bölge insanının huzurunu kaçırmak isteyenlerin olduğuna ve bunların her an fırsat kolladıklarına değinen Deniz, huzuru kaçıracak bir olayın yatırımcıya, turizmciye geri adım attırdığını belirterek, amaçlarının, bu tür olaylara fırsat vermemek olduğunu söyledi.vali-ahmet-deniz-019.jpg

Deniz, geçtiğimiz günlerde Batman Valiliği tarafından, mağdur olduklarını düşünen vatandaşlar için kurulan Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu'na yaklaşık 83 başvurunun yapıldığı bilgisini verdi.

FETÖ'yle ilgili Deniz, şunları söyledi: "Darbe yapmaya çalışanlar pişman olmuşlardır. Çünkü Türkiye, 15 Temmuz 2016'dan daha güçlü. En azından içimizdeki pislikleri de atmaya başladık. Askerin, polisin içerisindeki şeyleri atıyorsun. Son bir yılda yapılan operasyonlarda terör ile mücadelede çok ciddi mesafe alındı. Terör örgütü dediğimiz bu PKK'sı da FETÖ'sü de hep bir iş birliği içerisinde, birilerinin kontrolünde yıllardır bu ülkenin gelişmesini, kalkınmasını denemişler ki deniyorlar da. Dibi bitmedi, bizim bu mücadelemiz devam edecek."

FETÖ soruşturmalarında ince eleyip sık dokuduklarını belirten Deniz, "Bizim önceliğimiz, kurunun yanında yaş yanmasın diyoruz. Gerçekten ince eleyip sık dokuyoruz. Komisyonlar kuruldu, ihraç olanların itirazları var. Onlar tekrar değerlendiriliyor ve yukarıya gönderiliyor. Hiçbir şey yoksa iadeleri yapılıyor. Açığa alınıp, sonradan tekrar göreve başlayanlar oluyor. Açıkça söylüyoruz, bunu kimse sulandırmasın. Birileri de maalesef biri beş yaparak sulandırmaya çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Batman'da kaçak sigara ele geçirildi

15 Temmuz'da uçurumun eşiğinden döndüklerini ifade eden Deniz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "15 Temmuz'da başarılı olmuş olsalardı şimdi iç savaş vardı. Olaya öyle bakmak lazım. Biz bazı şeyleri çabuk unutuyoruz. Oldu, bitti, bir şey olmadı gibi bir yanılgıya giriyoruz. Operasyonlar bu ülke üzerinde devam ediyor. Güneyimizdeki oluşumlar; PKK, PYD bir taraftan, bir taraftan Suriye'nin kendi içindeki şeyler, Türkiye'nin etrafında döndürmek istedikleri o kadar büyük şey var ki hâlâ bu olaylar Türkiye'nin önünü kesme projesidir."

"Bizimle ilişkileri iyi olan her ülkenin bizimle aralarını bozdular"

Türkiye'nin gelişmesinin birilerini rahatsız ettiğini sözlerine ekleyen Deniz, "Büyüyen ve güçlü bir Türkiye var. 15-20 yıl önceki Türkiye değil. Sen büyüdükçe, geliştikçe bu birilerini rahatsız ediyor. Bizimle ilişkileri iyi olan her ülkenin bizimle aralarını bozdular. Mısır'ı, Libya'yı ne hale getirdiler. Irak hakeza, aynını Türkiye'ye yapacaklardı. Bunların amacı bu coğrafyada tamamen yüzyıl önce böldüler, parçaladılar, yetmedi bir daha yapacaklar. Bize düşen birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmektir. Kenetlendiğimiz müddetçe Allah'a şükür, bu memlekete bir şey olmaz ama çok çalışmamız lazım." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Batman'da kaçak sigara ele geçirildi


 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..
Batman'da nevroz etkinliğine katılarak kamu malına zarar verip, PKK/KCK..
Batman'da iki farklı tankerde yapılan aramada kaçak olduğu belirtilen 3..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=