Lütfen bekleyin..



Çalışan kadınlara “Aile İçi Etkili İletişim” semineri

01 Ağustos 2017, 14:41 - Okunma: 2302

Sosyal farkındalık çalışmaları kapsamında Batman Belediyesi Umut Kadın Atölyesindeki 75 kadın kursiyere yönelik “Aile İçi Etkili İletişim” semineri düzenlendi.

Batman Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile İş Kur ve Milli Eğitim Müdürlüğü (Halk Eğitim Müdürlüğü) arasında imzalanan ‘Mesleki Eğitim Kursları’ protokolü çerçevesinde Umut Kadın Atölyesindeki 75 kadın kursiyere yönelik “Aile İçi Etkili İletişim” semineri düzenlendi.

Sosyal farkındalık çalışmaları kapsamında ilk olan seminer Belediye konferans salonunda gerçekleştirildi.

İş Kur İl Müdürü, Halk Eğitim Müdürü ve Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürünün de hazır bulunduğu eğitim seminerine bir sosyolog ve psikolog katılımcılara “Aile İçi Etkili İletişim” konunda bilgi verdi.

İş Kur İl Müdürü Besim Eviz, insanın (kadın-erkek) çalışması gerektiğine dikkat çekerek Kur’an-ı Kerim’deki ayetlerden örnek verdi.

Toplumumuzda kadınların ev hanımı ve tüketici olarak nitelendirildiğini ifade eden Eviz: “Kadınlarımız hep tüketici olarak gösterilerek kocasının eline bakan durumda bırakılmışlardır. Bizler bu zihniyeti taşımıyoruz. İstiyoruz ki kadınlarımız da çalışsın, aile ekonomilerine aktif olarak katkı sağlayacak meslek öğrensinler. Çalışanın kadını erkeği olmaz. Belki bazıları bunu İslam’a mal ediyor. Kur’an-ı Kerim’de Allah ayetinde: “İnsan için ancak emeğinin karşılığı vardır” diyor.

Burada “İnsan” deniyor. Kadın erkek fark etmez, genç yaşlı fark etmez, Türk, Kürt, Arap Çerkez fark etmez. Emek ve insan. Erkek çalışıyorsa, üretiyorsa, o insansa kadın da insandır. Bizim medeniyetimizde, İslami medeniyette “kadın çalışmaz” diye bir şey yok. Kadın çalışma ortamını kendi çalışma şartlarını kendine uygun olanını tercih eder çalışır” dedi.

Seminerde çalışan anne ve çocuk iletişimi, iş sonrası annenin çocuğuyla geçireceği zaman, ergenlik dönemindeki çocukla iletişim, empati kurma konularında bilgi verildi.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Batman Şubesi tarafından, siyonist işgal rejimini..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Cihad Önderi Hazreti Muhammed&..
Batman'daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Molla Beşir Şimşek, Tevb..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=