Lütfen bekleyin..



Siyonist işgalciler Batman'da tel'in edildi

01 Ağustos 2017, 21:47 - Okunma: 2030

HÜDA PAR Batman Gençlik Kolları İl Başkanlığı öncülüğünde toplanan birçok kişi, Siyonist işgalcilerin Kudüs'te estirdiği terörü lanetledi.

Siyonist işgalcilerin Kudüs'te estirdiği terör, HÜDA PAR Batman Gençlik Kolları İl Başkanlığı tarafından yapılan kitlesel basın açıklamasıyla tel'in edildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalık, sık sık "Batman'dan Aksa'ya binlerce selam" ve "Müslüman uyuma, ilk kıblene sahip çık!” sloganları attı.

ozgur-kudus-icin-yolacik-001.jpg

Alanda ayrıca "Zalimler için yaşasın cehennem", "Katil İsrail Filistin'den defol", "Filistin ümmetin davasıdır", "Müslümanlar bir olmadan katliamlar bitmez", "Gün gaflet uykusundan uyanma günüdür" ve "Haydi, İsrail mallarını boykot etmeye" yazılı afişlerin asıldığı görüldü.

Sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de destek verdiği basın açıklamasına HÜDA PAR İlçe Merkez Başkanı Ömer Faruk Dursun da katıldı.

enes-imir.jpg

"Kudüs için YolAÇIK" sloganıyla düzenlenen basın açıklamasını HÜDA PAR Batman Gençlik Kolları Başkanı M. Enes İmir okudu.

14 Temmuz'dan bu yana terör çetesinin, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'yı günlerce ibadete kapatacak kadar pervasızlaştığını belirten İmir, Mescid-i Aksa'ya yönelik kısıtlamalar ve saldırıların kaygılarını artırdığını söyledi. İmir, Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılmasını protesto edip direniş gösteren Filistinlilerin işgalcilerin namert kurşunlarıyla şehit edildiğini, onlarcasının yaralandığı ve yüzlercesinin de tutuklandığını ifade etti.

Siyonist işgalcilere cesaret veren ve onları pervasızlaştıranın İslam dünyasının dağınıklığı, ümmetin sessizliği olduğunu vurgulayan İmir, "Ümmetin bu sessizliği işgalci İsrail'i daha da cesaretlendirmektedir. Mescid-i Aksa'nın İslam'da özel bir yeri vardır. Mescid-i Aksa bugün Yahudilerin murdar postalları altında kirletiliyor. Müslüman gençler Mescid-i Aksa'nın bahçesi içinde vahşice katlediliyor. Müslümanların bu mübarek yerde namaz kılmaları engelleniyor. Müslümanlar tepkisiz kalır, bu haydut çeteye karşı seslerini yükseltmezlerse Allah muhafaza yarın Müslümanların ilk kıblesi Siyonist çetenin eliyle yıkılma tehlikesi bile yaşayabilir. Ümmetin namusu olan ilk kıblemizi, Mescid-i Aksa'yı Siyonist çetenin işgalinden kurtarmak için tüm Müslümanlar birleşmeli, vahdet içinde hareket ederek bu işgalci çeteye dur demelidirler. Onun için 'Önce Kudüs' diyoruz." dedi.

enes-imir-001.jpg

"Kudüs’ün özgürlüğü ümmetin özgürlüğü demektir"

Kudüs’ün sadece Filistinlilerden sorulmayacağına değinen İmir, konuşmasına şöyle devam etti: "Kudüs bir Filistin sorunu değil, Arap sorunu değil, insanlık sorunudur. Kuru bir toprak davası değil, insanlığın kurtuluşunun kapısıdır Kudüs. Kudüs'ün özgürlüğü ümmetin özgürlüğü demektir. Gün, Müslümanların vazgeçilmezi olan Kudüs için ayağa kalkma, Mescid-i Aksa'ya sahip çıkma günüdür. Gün, dünya Müslümanları olarak ihtilaflarımızı bir kenara bırakıp Kudüs davası etrafında birleşme günüdür. Kudüs bugün zor günlerini yaşıyor ve biz Müslüman kardeşlerinden gür bir ses bekliyor. Gelin, hep birlikte sesimizi yükseltelim, bütün gücümüzle ve imanımızla Mescid-i Aksa'ya sahip çıkalım."

ozgur-kudus-icin-yolacik-002.jpg

"Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için büyük bir gayret içerisinde olmalıyız"

Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın, Müslümanların şeref ve izzeti olduğunun altını çizen İmir, "Bugün Filistinli Müslümanlar, başta Gazze olmak üzere mukaddes Filistin topraklarında büyük bir muhasara altındadırlar. Acı ve kederle dolu günler geçiren kardeşlerimizin her zamankinden daha fazla bizlere ihtiyacı vardır. 'Müslümanlar ancak kardeştir.' ilahi fermanının gereği olarak kardeşlerimize tüm benliğimizle el uzatmalı, Kuds-ü Şerif'in ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için büyük bir gayret içerisinde olmalıyız. Gaflet libasından sıyrılmalı, zillet çukurundan çıkmalı, izzetli bir direnişle mücadele etmeliyiz. Bu yolda her türlü fedakârlığı göstermeliyiz. Nureddin Zengi ve Selahaddin-i Eyyubi el-Kurdî'nin torunları olarak silkinmeli, sorumluluğumuzun farkında olmalıyız. Kudüs'ün sadece Arapların beldesi değil, tüm Müslümanların toprakları olduğunu unutmamalıyız. İslam'ın mukaddesatına yönelik yaşanan saldırılara karşın gaflet kuyularında, zillet elbisesi içerisinde sessiz kalmak göğsünde iman taşıyanların vasfı değildir. Herkes silkinmeli, işgalci Siyonistlere haddini bildirmelidir." ifadelerini kullandı.

Müslümanları Küdus'e sahip çıkmaya davet eden İmir, "Siyonist işgal çetesi İsrail'i ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarından ve uygulamalarından dolayı bir kez daha lanetliyoruz. Vicdanını kaybetmemiş tüm insanlığı da bir insanlık sorunu olan Kudüs davasına sahip çıkmaya ve yıllardır zulmünü ve işgalini sürdüren işgalci İsrail çetesine ve iş birlikçilerine karşı her platformda seslerini yükseltmeye davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

ozgur-kudus-icin-yolacik-003.jpg

Basın açıklamasının ardından HÜDA PAR Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Yasin Dursun, İmir'e 2006 yılında Furkan Savaşı'nda mücahitler tarafından cepheden kendilerine gönderilen Filistin Bayrağı'nı takdim etti. (İLKHA)

ozgur-kudus-icin-yolacik.jpg

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..
Batman'da adını sık sık ölümlü ve yaralanmalı kazalarla duyuran bölgede..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=