Lütfen bekleyin..



“Hoş Geldin Bebek” Projesi devam ediyor

05 Ağustos 2017, 12:24 - Okunma: 1958

Sosyal belediyeciliği kendine ilke edinen Batman Belediyesi ile Kamu Hastaneleri Birliği Genel sekreterliğinin yaptığı protokol devam ediyor.

Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde yeni doğan bebek ve ailelerine yönelik hayata geçirilen "Hoş Geldin Bebek" projesi kapsamında “Doğumdan Ölüme Kadar Yanınızdayız” anlayışıyla yola çıkan Batman Belediyesi, bebeklerin sağlıklı büyümesi ve çocuk bakımında ailelerin bilinçlendirilmesini hedefliyor.

 

Doğum sonrası aileler üzerindeki maddi yükü hafifletmeyi ve manevi destek sunmayı amaçlayan Belediyemiz Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü çalışanları, yeni doğmuş olan bebeklerin temel ihtiyaçlarını karşılamak için hazırladıkları hediye paketlerini ailelerin evlerine yaptıkları ziyaretlerle teslim ediyor.

 

Sosyal açıdan önemli projeler gerçekleştirdiklerini belirten Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy: “Yeni doğan bebeklerimizin ailelerine ihtiyaçlarını karşılayacak hediyeler veriyoruz. Ailelerin çocukları doğdukları andan itibaren onların yanında olduğumuzu hissettirmek çok önemli” dedi.

 

Anne ve babalık duygusunu yaşayan çiftleri tebrik eden Başkan Vekili Aksoy, proje kapsamında bugüne kadar 450’ye  yakın yeni doğan bebeğin ailesini  ziyaret ederek  ailelere; bebek önlüğü, iç ve dış zıbın, eldiven, patikli pantolon, şapka, battaniye, ateş ölçer, şampuan, biberon  hediye edildiğini söyledi.

 

Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nden haftada ortalama 20-30 arasında gelen isimlere teslim edilen paketler, anne ve babalar tarafından olumlu karşılanıyor.

 

Verilen hediye paketlerindeki malzemelerin 0-4 yaş aralığında bulunan çocukların ihtiyacını karşılayabilecek niteliğe sahip olduğu belirtildi.

 

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Hayatın Her Alanında Öfkemize Hâkim Olalım” konusu işlen..
Batman'da halka gül dağıtan Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllül..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..
Cuma Hutbelerinde “Gözümüzün Nuru: Namaz” konusu işlendi.

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=