Lütfen bekleyin..



Binlerce Suriyeliye 6 milyon lira dağıtıldı

09 Ağustos 2017, 11:35 - Okunma: 1593

Kızılay Batman Şube Başkanı Ali Tezdiğ yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nin mali kaynağını sağladığı, Türkiye'de kamp dışında yaşayan Suriyelilere yönelik hayata geçirilen SUY projesi kapsamında Batman’da 4 bin 523 Suriyeliye ulaştıklarını belirtti.

Batman’da Kızılay Kart programı kapsamında şu ana kadar binlerce Suriyeliye yaklaşık 6 milyon lira nakdi yardım yapıldı.

Kızılay Batman Şube Başkanı Ali Tezdiğ yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nin mali kaynağını sağladığı, Türkiye'de kamp dışında yaşayan Suriyelilere yönelik hayata geçirilen “Yabancılara yönelik Sosyal Uyum Yardım Programı (SUY)” kapsamında Batman’da şu ana kadar 4 bin 523 Suriyeliye ulaştıklarını belirtti.

Ulaştıkları Suriyeliler program bitimine kadar kendilerine verdikleri Kızılay kartlarından yaralanmaya devam edeceklerini aktaran Tezdiğ, “AB Komisyonunun 348 milyon avro maddi kaynak sağladığı ve Türk Kızılayı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı ortaklığında yürütülen program kapsamında, kamp dışında bulunan Suriye vatandaşı ve İl Göç İdaresi Müdürlüğüne kayıtlı diğer sığınmacılar, ‘Kızılay Kart’ aracılığıyla fert başına aylık 120 lira nakit yardım alabiliyor.” dedi.

Bir yıldır devam eden Kızılay Kart programına da değinen Tezdiğ, Batman’da bugün itibarıyla aylık nakit yardım alan Suriyeli sayısının 4 bin 523’e ulaştığını belirtti.

Tezdiğ, "Kızılay Kart programı kapsamında şu ana kadar kentteki kamp dışı Suriyeli sığınmacılara yaklaşık 6 milyon lira nakdi yardım yapıldı. Program kapsamında aile yapılarında değişiklik olanların mutlaka Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma Vakfına giderek bilgilerini güncellemeleri gerekiyor. Suriyeli sığınmacı kardeşlerimiz kendilerine dağıtılan bu nakdi yardım kartlarıyla bir nebze de olsa sofralarına ekmek götürebiliyor. Ülkelerinde yaşadıkları travmalardan kurtulmaları adına her türlü yardımlarımızı sürdüreceğiz. Yaklaşan Kurban Bayramında da bu kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız.” diye konuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bu pazar günü gerçekleştirilecek "Mevlid-i Nebi" et..
Cuma Hutbelerinde “Hayatın Her Alanında Öfkemize Hâkim Olalım” konusu işlen..
Batman'da halka gül dağıtan Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllül..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=