Lütfen bekleyin..



Evcil hayvanlara ilgi artıyor

29 Temmuz 2015, 11:15 - Okunma: 2213

Batman’da son zamanlarda evcil hayvanlara ilginin artması işyeri sahiplerini memnun ediyor.

Batman’da son zamanlarda evde kafes ve akvaryumlarda beslenen evcil hayvanlara ilgi artıyor. Batman’da evcil hayvanlara ilgi ve sevginin artması işyeri sahiplerini mutlu ediyor.

Uzun süre evde hayvan besledikten sonra bir işyeri açtığını belirten Çağdaş Argün (28), “Çocukluğumda annem babam çalıştıkları için evde yalnız kalıyordum 4-5 yaşlarındayken evde balık muhabbet kuşu gibi hayvanları besledim. Hobi olarak yıllarca devam ettim son 8 sene mesleğe dönüştürdüm. 8 sene önce dükkân kurdum kendi dükkânımı işletiyorum. Evcil hayvanlara ilgi ve sevginin artması bizleri mutlu ediyor.” dedi.

Evcil hayvanların fiyatları 3 TL ile 3 bin TL arası değişiyor

Hayvan türlerine göre fiyatların değiştiğini belirten Argün, “Balıklarımız 3 TL’den başlıyor, 300 TL’ye kadar gitmektedir. Kuşlar ise en uygunu 15 TL’den başlıyor en pahalısı da 100 kelimeye yakın konuşan papağanımızda 3 bin TL’dir. Kuş ve balıklara rağbet yeni yeni olmaya başlıyor. Eskiden beri memur kesimin hayvan beslemeye merakları vardı. Şimdi yeni nesilde biraz merak uyandırmış en çokta hayvan beslemeyi çocuklar seviyor.” şeklinde belirtti.

“Hayvanların ne sıkıntısı varsa anlıyorum”

Bütün canlılar ölümü tattığı gibi çok pahalıya alınan hayvanın da her an ölebileceğini söyleyen Argün, “Bazı hayvanlarımız elimizde bile ölebiliyor. Elimizdeki en pahalı kuş olan papağanımız geçenlerde kötü bir hastalığa yakalandı. Hastalığını araştırıp tedavisini bulduk ve tedavi ettik şuan durumu iyidir. Elimizdeki hayvanlara gerekli bakımı ve tedaviyi yapıyoruz. Bir hayvanın ne sıkıntısı olduğunu hastaysa, stresteyse, üzgünse veya bunlar gibi durumlarda hayvanlardan anlıyorum. Yani bir veterinere hiç ihtiyaç duymadım. Elimdeki ilaç ve bilgilerimle hayvanları tedavi edebiliyorum.” ifadelerini kullandı.

Son olarak Argün şunları söyledi: “Hayvanları doğadaki en temiz en zararsız ve hiçbir şekilde içlerinde oyun plan fitne fesat olmadan yaşayan canlılardır. Bunun için hayvanları çok seviyorum herkese de tavsiye ediyorum. Bütün sıkıntı stresimi hayvanlarla atıyorum. Bu işin hastasıyım 6 yaşından beri hiç ara vermeden bu işle uğraşıyorum ve çok huzurluyum.” (M.Sait Çelik İLKHA)

Etiketler : evcil hayvanlar, batman
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Bu sene hububatta yüksek bir rekolte beklediklerini belirten Batman Ziraat ..
Bu yıl beklenilenin üzerinde bir yağış aldıklarını belirten Ziraat Mühendis..
​Tarım ve Orman Batman İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, i..
Milyarlarca insanın güvenli ve temiz su kaynaklarına erişimde sorun yaşadığ..
Batman'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, arı..
Batman'ın Kozluk ilçesindeki arı yetiştiricilerine, "Arıcılığın ge..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=