Lütfen bekleyin..



Bölge Devlet Hastanesi’nde mide küçültme ameliyatı

22 Ağustos 2017, 11:47 - Okunma: 3475

Batman Bölge Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği’nde yıllardır kilo problemi yaşayan birçok diyet ve egzersiz programlarına rağmen fazla kilolarından kurtulamayan aşırı şişman hastalara mide küçültme ameliyatı yapıldı.

Daha önce çeşitli egzersiz programlarına katılıp ilaç kullanan 1.60 boyunda 130 kg olan M.K adlı hasta 3 ay önce ameliyat edildi.

Ameliyat sonrası herhangi bir sorun yaşanmadığı gözlenen ve 3. Günün sonunda taburcu edilen hastanın 3 Ay sonunda 30 kilo vermiş olduğu tespit edildi.

Ameliyattan ve vermiş olduğu kilolardan memnun kalan hasta ameliyat için kuzeninin Trabzon’dan Batman’a getirttiği ve kuzeni E.A’nın da başarılı bir şekilde ameliyat edildikten sonra 3. Gününde taburcu edildiği belirtildi.

Trabzon’dan gelen E.A’nın annesinin de daha önce Batman Bölge Devlet Hastanesinde ameliyat edildiği öğrenildi. Hasta ve yakınlarının Batman Bölge Devlet Hastanesini önermesi Batman adına memnun verici bir durum olduğu belirtildi.

Batman’da yapılan mide küçültme operasyonlarıyla ilgili olarak Op.Dr. Güneş Tekten ameliyat ile ilgili şunları belirtti:

“Obezite estetik bir sorun değil, bir hastalık olarak kabul edilmektedir. Hastanemizde bir çok hasta obezite nedeniyle başarılı bir şekilde opere edilmiştir. Hastalarımızda herhangi bir sıkıntı olmadığı gibi hastanemizi ve bizleri yakınlarına önermesi bizlere olan güveni göstermektedir. Ameliyat öncesi yapmış olduğumuz kilo boy oranı hesabına göre bir vücut kitle indeksi çıkmaktadır.” dedi.

 Obezite cerrahisi ameliyatı için vücut kitle indeksi 35’in üstünde, beraberinde şeker hastalığı, yüksek tansiyon, yüksek kolesterol olan ve 6 ay – 1 yıl kadar bir süre ile doktor gözetiminde diyet, egzersiz ve medikal tedavi uygulandığı halde kilo verme hedefine ulaşamayan hastalara önerdiklerini dile getiren Tekten, “Tansiyon ve şeker hastalığı olmayan ama vücut kitle indeksi 40’ın üzerinde olan hastalara da bu ameliyat yapılmaktadır. Bu işlemler hastanemiz genel cerrahi bölümünde sıkıntısız yapılmaktadır. Cerrahi girişim sonrası hastaların kilo kaybı yüksek düzeydedir. Ameliyatın uzun vadede başarısı ve kilo kaybının korunması, kalıcı yaşam tarzı değişimleri yapmanıza bağlıdır. Tüp mide ameliyatı sırasında midenin %70 – 80’i laparoskopik yöntemle kesilip çıkarılır. Geriye bırakılan mide dokusu yaklaşık 150 – 200 ml civarındadır. Böyle bir ameliyatın Batman’da başarı ile tamamlamanın mutluluğunu ekip olarak (Op.Dr. Vedat Deniz, Op.Dr. Barış Türker ve Op. Dr Süleyman Öden) yaşamaktayız” ifadelerini kullandı.

Tekten son olarak, “Bu konuda bize desteğini esirgemeyen Genel Sekreterimiz Op.Dr Sedat Özkul’ a da hastalarımız adına teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
İlaca erişimin her geçen gün zorlaştığını belirten Batman Eczacılar Odası B..
Kanserin dünyada bir salgın gibi arttığını belirten Uzman Doktor Mehmet Cem..
Ramazan ayında ağız ve diş bakımının daha bir önem kazandığını belirten Diş..
Sağlık sektöründe pek çok sorunun halen çözüm beklediğini belirten Sağlık-S..
14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevrecilik ..
Batman Valisi Ekrem Canalp, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımla..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=