Lütfen bekleyin..



Köy-Der’in “Ahiret Bilinci” programları devam ediyor

27 Ağustos 2017, 17:04 - Okunma: 1750

Batman Köy-Der tarafından Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı Sinan köyünde, “Ahiret Bilinci” konulu program düzenlendi.

Köy ve beldelerde düzenlenen Kutlu Doğum programları ile ismini duyuran Köy, Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) organizasyonunda “Ahiret Bilinci Cennet ve Cehennem” konulu etkinlik düzenlendi.

Kutlu Doğum etkinlikleriyle köylerde halka peygamber sevgisi aşılayan Köy-Der, bu kez köylerde “Ahiret Bilinci” kapsamında düzenledikleri etkinliklerle çalışmalarını sürdürüyor. 

Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Sinan (Sinânê) köyünde gerçekleştirilen etkinlik, köylülerin yoğun katılımıyla yatsı namazından sonra yapıldı. Sunuculuğunu Mehmet Ali Şimşek'in yaptığı etkinlik, Köy-Der Başkanı Molla Murat Güneş’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

'Düğünlerimizi sünnete göre yapmalıyız'

Ardından Kur’an Nesli Platformu Batman Bölge Koordinatörü Mehmet Ali Şimşek’in açılış konuşması ve daha sonra Şefkat Eli Tiyatro Grubu tarafından ‘Küçük Ölüm (Mevti Sağir)’ isimli tiyatro sahnelendi. Tiyatro sonrası Köy-Der Başkanı Molla Murat Güneş tarafından ‘Ahiret Bilinci Cennet ve Cehennem’ konulu bir konuşma yapıldı.

'Düğünlerimizi sünnete göre yapmalıyız'

“İnsanlar nasıl dünyaya çalışıyorsa o şekilde ahiretine de çalışmalıdır”

Ahiret bilinci hakkında köylülere hitap eden Güneş, “Ahiret bilinci adıyla program yaptık. Dünyanın güzellikleri gönlümüzde yer alırken ahiretimizi unuttuk. Ölümden sonrasını düşünmüyoruz. Bunun için gaye ve amacımız bu tür programlarla ahireti hatırlatalım. İnsanlar nasıl dünyaya çalışıyorsa o şekilde ahiretine de çalışmalıdır. İyi bilelim ki önümüzde iki yol var. Ölümden sonra ya cennete ya da cehenneme gideceğiz. Önümüzde cennet ve cehennemden başka yol yoktur. Ne yapsak da Allah’ın bu kanununu değiştiremeyiz. Bu kanunu değiştiremeyeceğimiz için Allah-u Teâlâ’nın önümüze koyduğu emir ve yasakları uymalıyız. Peygamber Efendimizin (sav) sünnetine ve ayetlere bakarak ona göre hayatımızı yaşayalım.” dedi.

'Düğünlerimizi sünnete göre yapmalıyız'

Mikrofonu alan Rehber İlahi Grubu sanatçılarından Vedat Yavuz, Ömer Güneş ile Abdullah Olam ahireti konu alan ilahiler seslendirdi. Seslendirilen ilahiler ardından Köy-Der Yönetim Kurul Üyesi Molla Ahmet Görceğiz’in yaptığı dua ile program son buldu.

'Düğünlerimizi sünnete göre yapmalıyız'

“Böylesi programların olması şüphesiz ki faydalı olacaktır”

Etkinlik sonrası yapılan etkinlik hakkında duygularını paylaşan köy sakinlerinden Sinan Güneş, “Böylesi programların olması şüphesiz ki faydalı olacaktır. Zamanımızda teknoloji ve rahatlığın artmasıyla insanların zevk ve eğlencelerine düşkünlüğü de artmıştır. Bu sebeple insanlar Allah’ın ahiret gününü de unutması beraberinde getirir. Dolayısıyla Peygamber Efendimizin (sav) ‘Din nasihattir’ sözünden yola çıkarak Allah’ı ve Resulünü hatırlatacak etkinliklerin devamını dileriz ve bekleriz. Allah ve Resulü bizlere hatırlatıldıkça biz de inşallah bu tür etkinliklerden öğrendiklerimizi hayatımızda yaşar, Allah’ın istemiş olduğu bir hayat tarzını yaşama fırsatını buluruz. Bu tür etkinlikleri yapan kardeşlerimizden Allah razı olsun.” diye konuştu.

'Düğünlerimizi sünnete göre yapmalıyız'

“Bu etkinliklerle halkımız İslam’ı daha iyi tanıyacak”

Köy-Der tarafından daha önce düzenlenen etkinliklere değinen Sinan Sever, “Kutlu Doğum etkinliklerini düzenleyen Köy-Der şu anda yeni etkinliklere de imza atmaya başladı. Allah onlardan razı olsun. İslam’a hizmet noktasında çok faydalı oluyor. Bu tür etkinlikleri devam etmesi ve çeşitlerin artması çok faydalı olacaktır. Bu etkinliklerle halkımız İslam’ı daha iyi tanıyacak.” şeklinde konuştu.   

'Düğünlerimizi sünnete göre yapmalıyız'

Köylülerden Necat Ağaç ise şunları söyledi: “Bu etkinliklerin olması sevindiricidir. Bu etkinliklerle insanların imanı artıyor. İnsanların uyanmasına vesile oluyor. Ahiret bilincinin topluma faydası çoktur. Bu etkinlik çok güzel ve memnun olduk. Bu tür çalışmaların olması ahiretimiz ve imanımız için iyidir. Bu etkinliği düzenleyenlerden Allah razı olsun ve hayırlarını kabul etsin.”

'Düğünlerimizi sünnete göre yapmalıyız'

“Bu tür etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz”

Şefkat Eli Tiyatro Grubu üyelerinden Bülent Yüksek, yapılan tiyatroların amacına değindi. Yüksek, “Şefkat Eli Tiyatro grubu olarak Köy-Der’in organize ettiği bu etkinliğine katıldık. Arkadaşlarımızla bir tiyatro gurubumuz var. Bize verilen konulara ilişkin tiyatro hazırlıyoruz. Hazırladığımız tiyatroları halkımıza gösteriyoruz. Tiyatrolarımız büyük bir ilgiyle beğeniliyor. Tiyatronun önemini biliyoruz. Özellikle günümüzde sosyal medyanın gücüyle beraber görsellerle destekliyoruz. Yaptığımız tiyatroların halkımızın üzerinde büyük etkisi oluyor. Bugünkü konumuz da ahiret bilinci ile ilgiliydi. Etkinliğimiz güzel geçti, köylülerimiz büyük ilgi gösterdi. Bizler hem köylülere hem de etkinliği organize eden Köy-Der’e teşekkür ederiz.” dedi.

Etkinliklerinin devam edileceğini söyleyen Yüksek, “Tebliğ amaçlı İslami tiyatro grubumuz var. Seçtiğimiz konulara göre gösteri düzenliyoruz. Bu etkinliği şu anda köylerde düzenliyoruz. Temel amacımız ahiret bilincini ve İslami konuları halkımıza görsel bir şekilde sunmaktır. Bir diğer amacımız da özellikle İslami ve güncel konuları tiyatro şeklinde halkımıza sunmak. Şu ana kadar 6 ayrı tiyatro düzenledik. İlgi de büyük. Bu tür etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

'Düğünlerimizi sünnete göre yapmalıyız'

'Düğünlerimizi sünnete göre yapmalıyız'

'Düğünlerimizi sünnete göre yapmalıyız'

'Düğünlerimizi sünnete göre yapmalıyız'

'Düğünlerimizi sünnete göre yapmalıyız'

'Düğünlerimizi sünnete göre yapmalıyız'

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Hayatın Her Alanında Öfkemize Hâkim Olalım” konusu işlen..
Batman'da halka gül dağıtan Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllül..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..
Cuma Hutbelerinde “Gözümüzün Nuru: Namaz” konusu işlendi.

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=