Lütfen bekleyin..



BM-GYC’den Kurban Bayramı mesajı

28 Ağustos 2017, 17:41 - Okunma: 1829

BM-GYC yaklaşan Kurban Bayramı vesilesi ile bayram mesajı yayımladı.

Kısa adı BM-GYC olan Mezopotamya Havzası Gazeteci ve Yayıncılar Cemiyeti bayram mesajında, Kurban Bayramı’nın halkın ve ümmetin dirlik ve birliğine, mazlumların kurtuluşuna, insanlığın huzur, mutluluk ve hidayetine vesile olması temenni edildi.

BM-GYC mesajında, Kurban Bayramı’nın insani duyguların ön plana çıktığı, fakir fukaranın farkına varıldığı, paylaşım duygusunun verildiği manevi hissiyatın yaşandığı kutlu bir bayram olduğuna işaret edilerek şöyle denildi: “Yüce Rabbimizin bizim kestiğimiz kurbanlara ihtiyacı yoktur. Rabbimiz biz insanlara bu vesile ile bir kez daha birlikteliğin, paylaşımın fakirin, yoksulu kardeşçe kucaklamamız gerektiğini hatırlattığı bir zaman dilimidir. Umarım paylaşımdan uzak bencil bir topluma dönüştüğümüz bu günlerde Kurban vesilesi ile kardeşliği, paylaşımı ve fukara ve gurebayı gözetmeyi yeniden hatırlarız.”

Bayram mesajının devamında;  tüm Müslümanların kurban ve diğer ibadetlerin kabul edilmesi ve zulüm altında inleyen İslam Dünyası'nın uyanışı ve kurtuluşuna vesile olması temenni edilerek, "İslam'ın en önemli şiarlarından olan Kurban bayramına ulaşmanın sevinç ve mutluluğuyla; öte yandan kendi coğrafyamız başta olmak üzere boydan boya İslam ülkelerinde yaşanan zulümlerin ve yapılan katliamların üzüntüsü içerisinde; önümüzdeki Cuma günü Kurban Bayramı’nı idrak edeceğiz. Ümmetin farklı coğrafyalarından farklı renkte, dilde, ırkta, mezhepte Müslümanlar ALLAH'u Teala’ya kulluk temelinde İslami şuurla bu bayramda da bir araya geliyor. Ümmetin tüm unsurlarıyla özgür olduğu, baskı ve zulüm altında inlemediği gerçek bayramlara kavuşmasını diliyoruz.” denildi.

BM-GYC mesajının sonunda, “Bu vesileyle Rabbimizin bize hediyesi olan Kurban bayramını tebrik eder başta meslektaşlarımız olmak üzere, halkımıza, İslam alemine ve insanlığa hayırlar getirmesini dileriz.”  ifadelerine yer verildi.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=