Lütfen bekleyin..



Batman’da icazet merasimine davet

21 Mayıs 2015, 12:01 - Okunma: 2754

Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD), Pazar günü Batman’da düzenleyeceği merasimle ilimlerini bitiren 20 âlime icazetlerini verecek.

İTTİHAD, Pazar günü saat 10.00’da, Batman’da ilimlerini tamamlayan 20 erkek talebeye törenle icazetlerini verecek. Bağlar Mahallesinde bulunan Selimiye Camisinde düzenlenecek icazet merasimine Batman’daki tüm kanaat önderleri ve halk davet edildi.İcazet merasimiyle ilgili açıklamalarda bulunan İTTİHAD üyesi Molla Ali Arslan, “Atalarımızdan beri ilmin ve âlimlerin ağırlıklarıyla şereflenen medreselerde, eğitimleri sonucu icazet almaya hak kazanan 20 kardeşimizin icazet merasimini tüm âlimlerimizin, seydalarımızın ve kanaat önderlerimizin teşriflerini bekliyoruz. Zira Kur’an sofrası diye adlandırabileceğimiz böyle bir merasimden tüm âlimlerimizi istifade etmeye davet ediyoruz.” dedi.Anne ve babaların, Allah Teâlâ’nın emaneti olan çocuklarını eğitime adamalarının bir hukuk borcu olduğunu söyleyen Arslan, “Zira insanlığınve neslin gün geçtikçe bataklığa sürüklendiğine şahitlik etmekteyiz. Çocuklar, Allah Teâlâ’nın bir nimeti olduğu gibi aynı zamanda anne-babaların elinde büyük bir emanettir. Emanetin hakkı, korunmak ve kaybedilmemektir. Yani onların İslam fıtratını, anne ve babaların muhafaza etmesi, onları gerektiği gibi İslam’ın hizmetkârı kılması bir sorumluluktur. Çocukların, saf İslam’ın ruhuyla ahlaklarının kötülüklerden dezenfekte edilmesi, öncelikli olarak sorumluluğa ehil makamında bulunan anne ve babaya düşmektedir. Ama emanete ehil olduğumuzdan dolayı verilen bu sorumluluk, daha baştan beri gösterilen sorumsuzluklar neticesinde bu duruma gelmiştir.” ifadelerini kullandı.İslami eğitimin asıl merkezlerinin medreseler olduğunu belirten Arslan, “İşte çocuklarımızın asıl yetiştirilmesi ve terbiye edilmesi gereken yerlerin nasıl olduğuna şahitlik etmemiz için, Pazar günü yapılacak olan icazet merasimine tüm âlimlerimizi, kanaat önderlerimizi ve halkımızı davet ediyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)
Etiketler : icazet
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, eğiti..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=