Lütfen bekleyin..



Peygamber Sevdalılarından bayram mesajı

31 Ağustos 2017, 17:51 - Okunma: 1628

Peygamber Sevdalıları Platformu mesajında, Kurban Bayramının İslam coğrafyasında yaşanan zulümlerin sona ermesine vesile olması temenni edildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu, yarın idrak edilecek Kurban Bayramı münasebetiyle mesaj yayımladı.

İslam coğrafyasında Müslümanlara yaşatılan zulümlere dikkat çekilen mesajda, Müslümanlara zulmü reva gören zalimlere karşı, Allah’ın ipine ve kurtuluş önderi Hz Muhammed'in sünnetine sımsıkı sarılarak gereken tepkinin verilmesi gerektiği belirtildi.

Mesajda, “Hz. İbrahim, Hz. İsmail ve annemiz Hz. Hacer’in şahsında sembolleşen Kurban Bayramı; Allah’a teslim olmanın, O'na tevekkül etmenin, Allah’a adanmanın ve Allah’ın emirleri karşısında sabrı kuşanıp, tereddütsüz teslim olmanın adıdır. Kurban Bayramı; taşıdığı İbrahimî ruh ve şuur ile müminlerin muhtaç olduğu manevi kuvveti bahşeden, müminlerin kardeşliğini ders ve tesis eden, nefisleri terbiye eden bir mekteptir. Kurban Bayramı; dünyanın geçici tutkularından sıyrılıp manevi sahada Allah’a yakınlaşmanın adıdır. Kurban bayramı; her Müslüman’ın Hz. İbrahim, Hz. İsmail ve Hz. Hacer gibi ‘buyur Ya Rabbi, emrini yerine getirmeye hazırım’ demenin adıdır. Kul ile rabbi arasındaki bağların en güçlü olduğu atmosferdir.” denildi.

"Gönülleri baştanbaşa kuşatan bu manevi iklimi bizlere bahşeden rabbimize hamd ediyoruz"

 “Peygamber Sevdalıları Platformu olarak bizler, özellikle yüce Rabbimizin davetine icabet ederek, kutsal topraklarda hac farizasını ifa eden ve hacı olma şerefine nail olan tüm Müslümanları tebrik ediyoruz." ifadelerine yer verilen mesajda, şu temennilerde bulunuldu:

"Yaptıkları ibadet, dua, getirdikleri tekbir ve salâvatlar, kestikleri kurbanların nezd-i ilahide makbul olunmasını niyaz ediyoruz. Milyonlarca Müslüman’ın tek ağızdan ‘lebbeyk Allahümme lebbeyk’ nidalarına yürekten katılıyoruz.  Evlerinden camilere akın ederken, kurbanlarını keserken Allah-u Ekber, Allah-u Ekber sesleriyle sokaklarımızı ve caddelerimizi inleten tüm Müslümanları yürekten kutluyoruz. İslam coğrafyasını, tüm gönülleri baştanbaşa kuşatan bu manevi iklimi bizlere bahşeden rabbimize hamd ediyoruz."

"Yusufilerimizin mazlumiyeti bayramlarımıza duygusal bir anlam katıyor"

Manevi güzelliklerle beraber, İslam ümmeti olarak zor ve acı günlerden geçildiğine vurgu yapılan açıklamada, “Ümmetin kalbine hançer gibi saplanan İslam düşmanlarının amansız saldırıları, oluk oluk akıtılan Müslümanların kanı, sürgüne gönderilen, yurtlarından edilen ve her türlü zulme maruz kalan Müslümanların dramı, arşa çıkan feryatları bayramlarımızın buruk geçmesine sebebiyet vermektedir. Bayram sevincinden mahrum kardeşlerimizin varlığı, ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’nın esareti, zindanları mesken edinen sabır abidesi Yusufilerimizin mazlumiyeti bayramlarımıza duygusal bir anlam katıyor. Rabbimize karşı görevlerimizi ifa ederken yaşadığımız mutlulukla beraber, içimize kor gibi düşen, sinelerimizi yakan İslam ümmetinin içinde bulunduğu acı durum bizleri hüzne boğmaktadır.” denildi.

“Her Müslüman, ümmetin içinde bulunduğu vahim durumdan kurtulması için daha duyarlı ve aktif rol almalıdır”

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından yayımlanan mesajın sonunda ise şu sözlere yer verildi:

“Arakan’da, Suriye’de, Irak’ta, Yemen’de ve daha birçok İslam memleketinde her gün binlerce kurban verdiğimiz bugünlerde bayramların sevincine gölge düşmektedir. Bugün her Müslüman ümmetin içinde bulunduğu vahim durumdan kurtulması için daha duyarlı ve aktif rol almalıdır. Bu bayram arifesinde Arakan’da canlı canlı yakılan ve canlı olarak ekranlara servis edilen görüntüler tüm Müslümanları gayrete getirmelidir. Müslüman kardeşlerimize bu zulmü reva gören zalimlere karşı; Allah’ın ipine ve kurtuluş önderi aziz peygamberimizin sünnetine sımsıkı sarılarak sıratı müstakim çizgisi üzerinde elif gibi dimdik durarak gereken tepkiyi vermemiz gereken bir zaman diliminde olduğumuza inanıyoruz. Üstadın ‘istikbalde en gür seda İslam’ın sedası olacaktır’ sözü doğrultusunda bu umut ve temenniyle yarınlara umutla bakarak Allah mutlaka nurunu tamamlayacaktır. Bu vesileyle tekrardan tüm Müslümanların bayramını kutlar, İslam ümmetinin dirilişine, uyanışına ve vahdetine vesile olmasını dileriz.” (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da halka gül dağıtan Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllül..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..
Cuma Hutbelerinde “Gözümüzün Nuru: Namaz” konusu işlendi.
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, bayram namazı kılıp halkla bayramlaşara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=